“Windows Phone 8.1” prabils skaitmeninės padėjėjos Cortanos balsu  (1)

Balandžio antrą dieną, San Francisko mieste buvo pristatytas “Microsoft“ ilgai lauktas asmeninis skaitmeninis asistentas, integruotas į “Windows Phone 8.1“ išmanųjį telefoną. Šis protingas padėjėjas paklūsta pagrindinėms komandoms, kaip ir Siri, veikiantis iOS operacinėse sistemose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau kompanijos sukurtas dirbtinis intelektas remiasi ir jūsų kalendoriumi, kontaktais, vieta ir naršymo istorija tam, kad galėtų pateikti suasmenintus pasiūlymus, kaip Google Now“ – rašo digitaltrends.com. Taigi “Microsoft” sujungė Siri ir “Google Now” savybes, bet nepamiršo ir savo unikalaus indėlio.

Cortana turi savo užrašų knygelę, kurioje kaupia jūsų asmeninę informaciją, tačiau jūs galite redaguoti tai, ką norite, kad apie jus žinotų. Tai žinios apie vietas, kurias mėgstate, žmones, kuriais rūpinatės, laiką, kuriuo ilsitės ir dalykus, kuriais galite domėtis. Jeigu suteikiate šiam padėjėjui prieigą, Cortana gali perskaityti jūsų elektroninius laiškus, naršymo istoriją, buvimo vietą, kontaktų sąrašą, prižiūrėti jūsų kalendoriuje esančius svarbius įvykius ir pasiūlyti naudingą informaciją.

Programa yra sukurta taip, kad suprastų kontekstą. Taigi net ir paklausus to paties dalyko skirtingais būdais, Cortana turėtų pateikti naudingus atsakymus. Be to, jeigu nenorite šnekėti garsiai, savo klausimą ar prašymą galite tiesiog parašyti.

Unikalus faktas yra tas, kad Cortana yra susieta su kitomis programėlėmis. Jeigu jų kūrėjai sutinka, tai programa gali paklusti ir prašymams, susijusiems su programomis, įdiegtomis telefone. Pavyzdžiui, paprašyti, kad sistema paskambintų jūsų “Skype” kontaktui ar pasakytų, kas naujo jūsų draugo “Facebook” profilyje.

Kitas unikalus Cortanos bruožas yra “žmonių priminimai”. Savo virtualios padėjėjos galite paprašyti, kad jums primintų paklausti sesers apie jos naują šuniuką tuomet, kai su ja kalbėsite. Taigi kai paskambins jūsų sesuo, šalia jos vardo pamatysite šį priminimą.

Nors demonstracinės versijos pristatymas buvo įspūdingas, “Microsoft” vis dar tobulina sistemą ir koncentruojasi ties kalbos atpažinimu. Iš pradžių Cortana bus prieinama tik JAV, tačiau vėliau pasirodys ir kitose šalyse, pirmiausia, Jungtinėje Karalystėje ir Kinijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
Autoriai: Judita Maslauskaitė
(3)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: