Apple oficialiai pristatė gerokai ūgtelėjusius išmaniuosius telefonus iPhone 6 (Video)  (9)

Apple anonsavo savo naujausią iPhone modelį – iPhone 6. Išmanusis telefonas turės kelių skirtingų dydžių ekranus (iPhone 6 – 4,7″, iPhone 6 Plus - 5,5″), tačiau abu bus didesni, nei dabartinis flagmanas iPhone 5S. Ilgai buvusi atsilikusiųjų tarpe Apple pagaliau peržengė konservatyvią 4“ kartelę.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2014-09-10 Apple oficialiai pristatė gerokai ūgtelėjusius išmaniuosius telefonus iPhone 6 (Video)  (9)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

iPhone 6

Mažesnis iPhone 6 gavo 4,7“ įstrižainės ekraną, kuris vizualiai yra žymiai didesnis nei iPhone 5S ar 5C. Dizainas šiek tiek primena iPad Air ir iPad mini, kampai suapvalinti.

Apple teigimu, naujojo iPhone 6 ekranas yra 1334 x 750 taškų raiškos (Retina HD), arba 326 ppi, kartu deklaruojami platesni matymo kampai, nei pirmtako. iPhone 6 turi 6,9 mm storio korpusą, taigi turime ploniausią išmanųjį telefoną per visą Apple istoriją.

Įjungimo mygtukas migravo į šoninę briauną, todėl jis turėtų būti lengviau pasiekiamas, padidėjus išmaniojo telefono matmenims.

iPhone 6 viduje yra naujas procesorius – A8, kuris yra 25 proc. spartesnis, nei A7. Be to, įdiegta 50 proc. spartesnė grafikos posistemė. Apple teigia, kad A8 kristalas yra 13 proc. mažesnis už A7, kadangi jo gamyboje naudojamas 20 nm technologinis procesas (juo negali pasigirti nė vienas konkurentas). Kaip ir A7 atveju, naujasis procesorius palaiko 64 bitų instrukcijas. iPhone 6 įdiegtas pagalbinis procesorius M8. Tai antros kartos mikroschema, kurios pirmtakas debiutavo iPhone 5S ir vadinosi M7. Naujasis ko-procesorius, kūrėjų teigimu, gali atskirti ėjimą nuo važiavimo dviračiu – funkcija, kuri nebuvo prieinama M7. iPhone 6 baterijos leis kalbėti telefonu iki 14 valandų, o tai yra 40 proc. ilgiau, nei iPhone 5S. Antra vertus, naršyti internete per 3G/4G bus galima 10 valandų, žiūrėti filmuotą medžiagą iki 11 valandų – tai tik 1 valanda ilgiau, nei iPhone 5S. Išmanusis telefonas palaiko LTE standartą su 150 Mbit/s duomenų perdavimo sparta. Palaikoma daugiau nei 20 LTE dažnių. Palaikoma technologija VoLTE (Voice over LTE). iPhone 6 palaiko Wi-Fi 802.11ac standartą, o tai yra 3 kartus greičiau, nei iPhone 5S. iPhone 6 gavo 8 megapikselių kamerą, kaip ir iPhone 5S (lygiai taip pat, kaip ir iPhone 5 ir 4S), tačiau naudojamas naujas sensorius su didesniais taškais. Objektyvas turi f/2,2 diafragmą ir dvigubą LED blykstę, kaip ir iPhone 5S. Deja, iPhone 6 gali pasigirti tik skaitmenine vaizdų stabilizavimo sistema, nors didesnė versija – iPhone 6 Plus su 5,5“ ekranu – gavo optinę stabilizavimo sistemą. Nauja autofokusavimo sistema veikia greičiau, jei pirmtake – kalbama apie dvigubą spartos padidėjimą. Patobulinta veidų atpažinimo funkcija, kontrasto, aštrumo ir kitos vaizdų koregavimo galimybės, taigi dažnu atveju viskas turėtų atrodyti kaip fotografuota su profesionalia kamera. Priekinė kamera taip pat gavo tobulesnį sensorių, jis yra šviesesnis (f/2,2), taigi į jį gali patekti iki 81 proc. daugiau šviesos, nei tuo galėjo pasigirti iPhone 5S. Pagaliau atsirado serijinė asmenukių fotografavimo galimybė! Filmavimo galimybės – Full HD 1080p (30 arba 60 kadrų per sekundę sparta), prieinama sulėtinto filmavimo galimybę, kuri leidžia filmuoti 120 arba 240 kadrų per sekundę sparta. Kaip ir buvo tikėtasi, iPhone 6 gavo operacinę sistemą iOS 8, kuri pasiūlė eilę patobulinimų, lyginant su iOS 7: tai ir Apple tarnyba HealthKit bei HomeKit, patobulinta trečių šalių mobilių programėlių integracija, patogesnis pranešimų centras ir t.t. iOS 8 bus prieinama nuo rugsėjo 17 d. – galima garantuoti, kad tą dieną Apple serveriai bus ties sprogimo riba.

iPhone 6 turės trijų spalvų korpusus – aukso, sidabro ir pilkos. Išmanusis telefonas prekyboje pasirodys rugsėjo 19 d., tuo tarpu išankstiniai užsakymai prasidės rugsėjo 12 d. Apie iPhone 6 kainą be sutarties kompanijos Apple vadovybė dar nepranešė, tačiau žinoma, kad 16 GB versija su 2 metų sutartimi kainuos $199, 64 GB ir 128 GB – atitinkamai $299 ir $399.

iPhone 6 Plus – pirmasis Apple planšetofonas

Kompanija Apple anonsavo ne tik 4,7“ ekraną turintį iPhone 6, bet ir didžiausią savo istorijoje išmanųjį telefoną – iPhone 6 Plus, kuris gavo 5,5“ įstrižainės ekraną.

Sensorinį ekraną dengia patobulinta danga, todėl visi gandai apie safyro stiklą taip ir liko gandais. Korpusas padarytas iš anoduoto aliuminio su nugarinėje dalyje esančiu nerūdijančio plieno Apple logotipu. Korpuso storis – 7,1 mm, o tai yra 0,5 mm mažiau, nei iPhone 5S.

Didelį ekraną padės išnaudoti nauja operacinė sistema iOS 8, kuri buvo pristatyta birželio mėnesį, tuo tarpu jos debiutas rinkoje numatytas rugsėjo 17 d. Šią programinę platformą gaus iPhone 4S ir naujesni Apple išmanieji telefonai.

iPhone 6 Plus, kaip ir jo mažesnė versija, gaus nauja gesto galimybę „Reachability“, kuri leis geriau išnaudoti didesnės įstrižainės ekraną. Dvigubas mygtuko „Home“ paspaudimas visą ekraną nuleis žemyn, taip bus galima pasiekti lango viršuje esančius mygtukus, kad ir kokioje programėlėje bebūtumėte. Pavyzdžiui, jei naršyklės Safari viršuje esantis mygtukas „Back“ yra per aukštai, dvigubas paspaudimas paslinks langą žemyn, taip bus galima lengviau paspausti reikiamą mygtuką. iPhone 6 Plus ekrano kraštinių santykis sudaro 16:9 – tiek pat, kaip ir iPhone 5S ir 5C, o tai reiškia, kad ir senos mobilios programėlės galės veikti be iškraipymų. iPhone 6 Plus ekrano raiška siekia 1920 x 1080 (gerai pažįstamas Full HD formatas). Didesnis iPhone 6 Plus ekranas leis programėlės rodyti daugiau informacijos, nei mažesniuose iPhone. Tai bus patogu, pavyzdžiui, el. pašto programėlėje Mail.

Apple pabrėžė, kad su iPhone 6 Plus bus galima žaisti, naudojant itin aukštas raiškas. Vienas iš kūrėjų didžiavosi, kad iPhone 6 Plus leis žaisti žaidimus, esant didesnei raiškai, nei tai gali pasiūlyti naujos kartos konsolės (matyt, turėta omenyje Xbox One).

iPhone 6 Plus versijos su 16 GB kaupikliu ir 2 metų sutartimi kaina sudarys $299, 64 GB ir 128 GB – atitinkamai $399 ir $499. Debiutas prekyboje numatytas rugsėjo 19 d.

iPhone 6 Plus techninės specifikacijos atrodo taip:

  • Ekranas: 5,5“ įstrižainės 1920 x 1080 raiškos IPS LCD (401 ppi);
  • Procesorius: 4 brandulių Apple A8 (1,4 GHz) su 64 bitų palaikymu;
  • RAM: 2 GB (dvigubai daugiau, nei iPhone 6);
  • Duomenų kaupiklis: 16, 64 ir 128 GB;
  • Kamera: 8 MP priekyje su BSI sensoriumi ir Dual-LED blykste, 2,1 MP nugarinėje dalyje;
  • Mobiliojo ryšio standartai: GSM: 850, 900, 1800, 1900 MHz; LTE Cat 4 (150/50 Mbit/s), HSPA, HSUPA, EDGE, GPRS;
  • Bevielio ryšio adapteriai: Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 4.0, NFC, UMA (Wi-Fi Calling), GPS, A-GPS, GLONASS, Cell ID;
  • Akumuliatorius: 2915 mAh
  • Korpusas: 7,1 mm storio, apsaugotas nuo drėgmės ir dulkių;

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(9)
(14)
(-5)

Komentarai (9)

Susijusios žymos: