Skubantiems: geriausi išmanieji telefonai 2015 m. rudeniui  (4)

Pasibaigus vasarai kaip įrasta kiekvienais metais atgyja prekyba plataus vartojimo elektronine technika – ieškome pamainos ne tik seniems kompiuteriams ar planšetams, bet ir išmaniesiems telefonams. Deja, susigaudyti milžiniškoje pasiūloje nėra taip lengva, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio, tad toliau dalinamės savo patarimais skubantiems, kokią įrangą vertėtų pirkti. Šį kartą – rekomenduojami išmanieji telefonai, esantys Lietuvos rinkoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Beprotiškai pigus, bet stabilus – „Microsoft Lumia 435“

Kaina Lietuvoje apie 67-98€: 1a.lt, Fortakas.lt, Skytech.lt, Varle.lt

Ieškote telefono iki 100 EUR žymos? Jeigu už tokią kainą pasirinksite „Android“ įrenginį, rizikuojate labai smarkiai suklysti – didelė tikimybė, jog jis bus lėtas, nepatvarus, turės seną OS versiją, teks taikytis su milžiniškais greičio ribojimais ir t.t. Taigi, ieškant ypač pigių telefonų, vertėtų pasižvalgyti į kitas operacines sistemas, pavyzdžiui  „Windows Phone“.

Žinoma, „Windows Phone“ OS nėra geriausia OS rinkoje, tačiau kai kalbame apie pigiausius telefonus, tai bene vienintelis protingas pasirinkimas.

Puikus šios operacinės sistemos atstovas – išmanusis telefonas „Microsoft Lumia 435“. „Lumia 435“ yra pakankamai spartus, sugeba paleisti nemažai žaidimų, o greitai bus išleistas „Windows 10 Mobile“ atnaujinimas šiam telefonui, kuris tik dar labiau pagerins patirtį.

Geriausias pigus „Android“ telefonas – trečios kartos „Motorola Moto G“

Kaina Lietuvoje apie 190-220€: 1a.lt, Skytech.lt, Varle.lt

Šiai kategorijai pasiūlymą rinkomės tarp beprotiškai galingo, 8 branduolių procesorių, Full HD ekraną ir 2GB RAM turinčio 205 EUR kainuojančio „GoClever Insignia 550i“ ir „Motorola Moto G“ – gana ženkliai silpnesnio ir pagal charakteristikas prastesnio telefono.

Tačiau ne viskas slypi charakteristikose. „GoClever“ gaminys, ko gero, liks užstrigęs pasenusioje 2013 metais pristatytoje „Android 4.4 KitKat“ versijoje arba geriausiu atveju gaus atnaujinimą į „Android 5.0 Lollipop“, tuo tarpu „Motorola Moto G“ garantuotai gaus atnaujinimą į „Android 6.0 Marshmallow“ ir atnaujinimai šiam telefonui dar garantuoti kelis artimiausius metus.

Apskritai, „Motorola Moto G“ yra labai spartus telefonas, dėl to, kad „Motorola“ yra vienas iš tų retų gamintojų, kurie neapkrauna vartotojo sąsajos blizgučiais, kurie reikalauja daug resursų. Be to, „Motorola“ šiemet įdiegė naują 13 megapikselių kamerą, kuri demonstruoja ganėtinai neblogus rezultatus. Apskritai, naujasis „Moto G“ yra visapusiškai puikus telefonas už labai žemą kainą –  tiesiog būtina apsvarstyti šį modelį, jei kalbame apie pigų ir kokybišką „Android“ telefoną.

Geriausias vidutinės klasės atstovas – „Alcatel OneTouch Idol3 5.5“

Kaina Lietuvoje apie 260-350€:  Skytech.lt, Varle.lt

 „Android Authority“, „PhoneDog“, „PocketNow“ ir daugybė kitų žinomų užsienio ekspertų įvertino „Alcatel OneTouch Idol3 5.5“ kaip vieną iš geriausių vidutinės klasės išmaniųjų telefonų šiemet. Jiems pritariame ir mes – nors „Alcatel“ nėra labai žinomas prekės ženklas Lietuvoje, tačiau užsienyje šis Prancūzų gamintojas vertinamas gana teigiamai tiek dėl savo gaminių kokybės, tiek dėl jų programinio palaikymo politikos.

Šiemet „OneTouch Idol3 5.5“ susilaukė ypatingai daug žiniasklaidos dėmesio – 5.5 colių Full HD IPS ekranas, galingas 8 branduolių „Qualcomm Snapdragon 615“ procesorius, 2GB RAM, tikrai įspūdinga 13 megapikselių kamera, talpi baterija, 4G LTE, puikus dizainas ir „Android Lollipop“ OS su ganėtinai naudingais patobulinamais, o ne nereikalingais blizgučiais – tikrai neįtikėtinas „bagažas“ vos už 260 EUR (Lietuvoje)! Turėkime omeny ir tai, jog šis „Alcatel“ gaminys tikrai gaus atnaujinimus, kuo gali pasigirti ne kiekvienas vidutinės klasės atstovas.

Geriausias vidutinės-aukščiausios klasės atstovas – „ASUS ZenFone 2 ZE551ML“

Kaina Lietuvoje apie 335-340€:  Skytech.lt, Varle.lt

Pirmasis „ASUS Zenfone“ išmanusis telefonas buvo ganėtinai sėkmingas telefonas tiek Lietuvoje, tiek užsienyje, tačiau antros kartos „Zenfone“ tiesiog susprogdino rinką! 5.5 colių Full HD raiškos IPS ekranas, 4 branduolių, 2.3 GHz „Intel Atom Z3580“ procesorius, net 4GB operatyviosios atminties, 32 GB vidinės atminties, greitos įkrovos ir 4G LTE palaikymas, „Android Lollipop“ su garantuotais atnaujinimais ilgus metus – štai ką jūs gaunate vos už 340 EUR (Lietuvoje)! Tikrai dėmesio vertas modelis.

Verta paminėti ir akį traukiantį šio telefono dizainą bei įspūdingos kokybės 13 megapikselių kamerą! Tiesa, nepaisant stulbinančių charakteristikų, „Zenfone 2“ kartais mėgsta nesmarkiai strigti „lygiose vietose“, pavyzdžiui, slankiojant tarp ekranų. Taip yra dėl prastos „ASUS“ optimizacijos bei šios kompanijos įdiegtų programų bei „nereikalingų blizgučių“.

Visgi tiems, kurie ieško telefono žaidimams, daugiaprograminio režimo naudojimui ir fotografavimui – „Zenfone 2“ yra puikus pasirinkimas. Be to, reikia tikėtis, jog programinės bėdos bus sutvarkytos su artėjančiais programinės įrangos atnaujinimais.

Geriausias aukščiausios klasės telefonas – „Samsung Galaxy S6“

Kaina Lietuvoje apie 530-1150€: 1a.lt, Fortakas.lt, Skytech.lt, Varle.lt

Daug kas su šiuo pasirinkimu gali nesutikti, tačiau daugelis pasaulinių apžvalgų rodo, jog „Galaxy S6“ vis dar yra geriausias aukščiausios klasės telefonas rinkoje, nepaisant tikrai galingos konkurencijos iš „LG“, „Apple“ ir „Sony“. Pasakiškos kokybės ekranas, fantastiškas greitis, neįtikėtinos kokybės kamera, puikus dizainas, pirštų antspaudų skaitytuvas, daugybė puikių programinės įrangos funkcijų, garantuoti atnaujinimai ir t.t.

Nors informacinėje erdvėje galima surasti daug kritikos „Samsung“ programinei įrangą, tai jau tampa praeities problema – technologijos.lt žurnalistai bandė „Galaxy S6“ kelias savaites ir drąsiai tvirtina, jog „Samsung“ pagaliau „palengvino“ programinę įrangą ir pašalino nereikalingus blizgučius, kurie iki šiol apkraudavo visus „Samsung“ telefonus.

Be to, „Samsung“ pagaliau įdiegė tikrai naudingų funkcijų, pavyzdžiui, temų palaikymą. „Galaxy S6“ yra geriausias 2015 metų telefonas ir reikia pripažinti, jog Pietų Korėjos kompanija šiemet atliko nuostabų darbą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
Autoriai: Erik Murin
(65)
(68)
(-3)

Komentarai (4)