Geriausi 2015 metų išmanieji telefonai. Pirma dalis: biudžetiniai (pagal Pocket-lint)  (10)

Išsirinkti tinkamą išmanųjį telefoną darosi vis sudėtingiau. Tai nulemia ne tik sparčiai besiplečiantis išmaniųjų telefonų gamintojų sąrašas, bet ir itin dažni šių daugiafunkcinių įrenginių atnaujinimai. Kitaip sakant kiekvienas save gerbiantis gamintojas nori to ar ne, bet tiesiog privalo kiekvienais metais pristatyti geriausių kuriamų išmaniųjų telefonų atnaujintas versijas. Nors tokios rinkoje sukurtos tendencijos domina tik didžiausius entuziastus, prie nuolatinio itin spartaus technologinio progreso turi priprasti bei prisitaikyti ir visi likusieji.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2015-11-17 Geriausi 2015 metų išmanieji telefonai. Pirma dalis: biudžetiniai (pagal Pocket-lint)  (10)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jeigu priklausote antrajai grupei ir paskutinį kartą išmanųjį telefoną teko rinktis prieš dvejus ar trejus metus, tai tikriausiai sutiksite, kad apsidairius šių daugiafunkcinių įrenginių rinkoje, tikrai gali apsisukti galva. Ir taip atsitinka ne tik dėl įrenginių gausos, bet ir dėl jų kainų, teikiamų galimybių, operacinių sistemų ar ekranų dydžių skirtumų. Nepaisant to, vieni produktai vis tiek tampa labiau patrauklūs ir palankiau vertinami pirkėjų nei likusieji, tačiau tą gali pastebėti ir geriausiai įvertinti tik nuolatos ta rinka besidomintys ekspertai ar entuziastai.

Ganėtinai išsamų ir argumentuotą geriausių išmaniųjų telefonų sąrašą 2015 metų pabaigai sudarė Pocket-lint.com kolektyvas. Šis sąrašas buvo sudarytas remiantis asmenine žurnalistų patirtimi bei nuomone, tačiau jame tinkamų pasiūlymų ir patarimų gali atrasti tikrai kiekvienas.

Į sąrašą patekusius išmaniuosius telefonus surikiavome pagal lietuviškas kainas – priminsime, jog jau rašėme, kuo skiriasi įvairių kainų išmaniųjų telefonų charakteristikos straipsnyje „Taupyti ar išlaidauti? Išmaniųjų telefonų kainų grupės – ką prarasite ar laimėsite su skirtingais biudžetais“. Ten pat pateikėme ir po kelis kiekvienos telefonų grupės rekomenduojamus pavyzdžius, tačiau jis sudarytas atsižvelgiant į bendrą telefonų rinkos pasiūlą, o štai šiame sąraše pateikiami patys geriausi iš naujausių modelių. Kadangi sąrašas gana ilgas, jį publikuosime dviem etapais – pirmiausia patys pigiausi modeliai, nusipelnę apžvalgininkų simpatijų.

Motorola Moto E (2015)

Kaina Lietuvoje apie 159€: varle.lt

Biudžetinių išmaniųjų telefonų rinkoje daug teigiamo užsienio apžvalgininkų dėmesio susilaukia „Motorola Moto E“ daugiafunkcinis įrenginys. „Motorola“ šiuo atveju ypač giriama už gebėjimą suderinti tris svarbiausius bet kurio išmaniojo telefono aspektus, t. y. kainą, įrenginio dydį ir jo funkcionalumą. „Motorola Moto E“ turi 4,5 colių įstrižainės ekraną, priekyje integruotą kamerą, microSD kortelių lizdą, gerai laikančią bateriją, keičiamus galinius dangtelius, 4G LTE palaikymą ir nors neišsiskiria itin našiu procesoriumi, jo galios tikrai pakanka sklandžiam „Android“ operacinės sistemos darbui užtikrinti. O svarbiausia, žinoma, yra tai, kad „Motorola“ visa tai siūlo už tikrai patrauklią kainą.

Rinkdamiesi telfoną nesumaišykite jo su pirmosios kartos Motorola Moto E (2014) modeliais, kurie yra šiek tiek pigesni

Motorola Moto G (3rd Gen)

Kaina Lietuvoje apie 199€: varle.lt

„Motorola“ turėjo nueiti ilgą kelią, kad jų išmanųjį telefoną „Moto G“ pradėtų vertinti ne tik kompanijos gerbėjai, bet ir užsienio apžvalgininkai. Būtent trečiosios kartos „Motorola Moto G“ yra tas daugiafunkcis įrenginys, kuris patenka tikrai ne į vieną rekomenduojamų įsigyti išmaniųjų telefonų sąrašą. „Moto G“ palankiai vertinamas ne tik dėl galimybės lanksčiai pagal pirkėjo poreikius pasirinkti korpuso dizaino detales, bet ir dėl to, nes yra atsparus vandeniui, pasižymi gerai laikančia baterija, sparčiai veikiančia kamera ir taip pat neįtikėtinai konkurencinga kaina. Ir nors „Motorola Moto G“ negali pasigirti itin našia technine įranga, telefone įdiegta specialių programinių sprendimų turinti „Android“ operacinė sistema veikia tikrai sklandžiai.

Ieškodami šio modelio Lietuvoje, nesumaišykite su pirmosios ir antrosios kartos Motorola Moto G išmaniaisiais telefonais. Atsirinkti, kas yra kas, galima panaudojus gamintojo kodą – trečiosios kartos Moto G (3rd generation) išmanieji telefonai, skirti Europos rinkai turi kodą XT1541 (plačiau Wikipedijoje), o dažnai Lietuvos parduotuvėse siūlomi Motorola Moto G pažymėti kodu XT1039, o tai yra pačios pirmosios šių išmaniųjų telefonų kartos atstovai (plačiau Wikipedijoje).

Sony Xperia M4 Aqua

Kaina Lietuvoje apie 226€ - 323€: fortakas.lt, 1a.lt, skytech.lt

Aktyvų laisvalaikį propaguojantys pirkėjai dažnai ieško išmaniųjų telefonų, kurie būtų atsparūs vandeniui ir dulkėms. Ir nors tokias savybes dažnai turi aukščiausios klasės daugiafunkciniai įrenginiai, vidutinės klasės išmaniesiems telefonams tai kol kas retai būdinga savybė. Tačiau rinkoje yra išimčių. Būtent „Sony Xperia M4 Aqua“ išmanusis telefonas išsiskiria ne tik atsparumu vandeniui ir dulkėms, bet ir itin patrauklia kaina. Nors „Sony Xperia M4 Aqua“ tikrai negali pasigirti pačiu geriausiu ekranu ar kamera, bet potencialius pirkėjus turėtų maloniai nustebinti dėl kokybiško „Xperia Z3“ bruožus turinčio dizaino. O kas svarbiausia visas šias savybes turinčio „Xperia M4 Aqua“ kaina yra tikrai patraukli, todėl ieškant vidutinės klasės išmaniojo telefono į šį įrenginį tiesiog privaloma atkreipti dėmesį.

Motorola Moto X (2014)

Kaina Lietuvoje apie 288€ - 379€: 1a.lt, Fortakas.lt, Skytech.lt

Išmanusis telefonas „Motorola Moto X“ yra vienas iš tų daugiafunkcinių įrenginių, kuris konkurentus į neviltį labiausiai varo dėl itin konkurencingos kainos, plačių dizaino modifikacijos galimybių bei nuolat labai greitai atnaujinamos „Android“ operacinės sistemos. „Motorola Moto X“ užsienio apžvalgininkų taip pat palankiai vertinamas dėl santykinai didelio 5,2 colių įstrižainės ekrano, o kalbant apie šį išmanųjį telefoną taip pat nuolatos akcentuojama patogi įrenginio forma, kuri užtikrina komfortabilų jo laikymą rankoje. Vis dėlto nors „Moto X“ išsiskiria ilgai laikančia baterija ir geru našumu, šis išmanusis telefonas dažnai kritikuojamas dėl prasto kameros našumo bei microSD kortelės lizdo trūkumo.

LG G Flex 2

Kaina Lietuvoje apie 306€ - 409€: 1a.lt, Skytech.lt

Ieškantys unikalumo būtinai turi atkreipti dėmesį į „LG G Flex 2“ išmanųjį telefoną. Šis daugiafunkcinis įrenginys iš kitų išsiskiria dėl to, nes turi lenktą ekraną, o būtent dėl to šiek tiek išlenktas ir visas išmaniojo telefono korpusas. Jame taip pat nerasime jokių šonuose integruotų mygtukų, kurie „LG G Flex 2“ atveju tiesiog yra integruoti galinėje daugiafunkcinio įrenginio dalyje šalia kameros. „LG G Flex 2“ taip pat labai dažnai giriamas dėl optimalaus dydžio 5,5 colių ekrano įstrižainės bei naudojamo našaus „Qualcomm Snapdragon 810“ lusto, tačiau apžvalgininkai šį išmanųjį telefoną kritikuoja dėl ne itin sklandžiai veikiančios operacinės sistemos ir vartotojo sąsajos. Kitaip sakant tai vidutinių galimybių išmanusis telefonas siekiantiems išsiskirti iš minios, tačiau ne pats puikiausias pasirinkimas telefone vertinantiems kokybišką ekraną ar kitus techninius aspektus.

Huawei Honor 7

Kaina Lietuvoje apie 356€ - 369€: 1a.lt, Skytech.lt

„Huawei“ šiuo metu aktyviai reklamuojami prekinio ženklo „Honor“ išmanieji telefonai ypatingi tuo, nes juose puikiai suderinamas didelis įrenginių našumas išlaikant patrauklią kainą. Renkantis daugiafunkcinį įrenginį iš šios serijos pravartu atkreipti dėmesį į „Huawei Honor 7“. Šis išmanusis telefonas turi „Huawei Mate S“ daugiafunkciniam įrenginiui būdingus dizaino bruožus ir funkcionalumą, tačiau dėl jo gamybai panaudotų kitų medžiagų geba pirkėjams pasiūlyti ir santykinai patrauklesnę kainą. Tačiau tai netrukdo „Honor 7“ išlikti techniškai pažangiu, kadangi šis išmanusis telefonas yra aprūpintas tiek 5,2 colių įstrižainės puikiu ekranu, tiek yra gerai vertinamas dėl greitai veikiančios kameros, o už kitus šio tipo įrenginius taip pat yra pranašesnis dėl gale integruoto piršto antspaudų skaitytuvo.

Nokia Lumia 930

Kaina Lietuvoje apie 362€ - 419€: 1a.lt, Skytech.lt

Kad ir ką bebandytų „Microsoft“, „Nokia Lumia 930“ šiuo metu yra akivaizdžiai vienas geriausių pasirinkimų norintiems įsigyti išmanųjį telefoną su „Windows“ operacine sistema. Šis daugiafunkcinis įrenginys yra ypatingai palankiai vertinamas dėl savo 5 colių aukštosios raiškos ekrano, gale integruotos kameros su optine stabilizavimo sistema bei, žinoma, belaidžio krovimo galimybės ir itin konkurencingos kainos. Be to, net neabejojama, kad tai bus vienas pirmųjų išmaniųjų telefonų, kuris sulauks „Windows 10“ operacinės sistemos atnaujinimo. Šio išmaniojo telefono kokybę ir galimybes jau spėjo patvirtinti laikas, todėl kiekvienas pirkėjas, kuris planuoja rinktis įrenginį su „Windows Phone“ operacine sistema, tiesiog privalo atkreipti dėmesį ir į „Lumia 930“.

Sony Xperia Z3 Compact

Kaina Lietuvoje apie 383€ - 418€: 1a.lt, Fortakas.lt

Net ir prabėgus tam tikram laiko tarpui, kai kurie išmanieji telefonai tiesiog nesensta. Būtent tą galima pasakyti apie „Sony Xperia Z3 Compact“. Nors „Sony“ jau anonsavo „Xperia Z5 Compact“ išmanųjį telefoną, užsienio apžvalgininkai tiesiog džiūgauja, kad tai padės dar labiau sumažinti senesnio modelio „Xperia Z3 Compact“ kainą. Išmanusis telefonas „Xperia Z3 Compact“ ypatingai gerai vertinamas dėl ilgai laikančios baterijos, kokybiško 720p raiškos 4,6 colių įstrižainės ekrano ir sparčiai veikiančios kameros. Be to, reikia nepamiršti, kad šis daugiafunkcinis įrenginys taip pat turi IP67 sertifikatą, o tai patvirtina jo atsparumą vandeniui ir dulkėms. Šiuo atveju svarbu pabrėžti tik tai, kad „Xperia Z3 Compact“ būdamas santykinai senas išmanusis telefonas greitu metu gali netekti „Sony“ palaikymo, o tai reiškia, kad jį įsigijusiems periodiškus „Android“ operacinės sistemos atnaujinimus tiesiog gali tekti pamiršti.

Sony Xperia Z3

Kaina Lietuvoje apie 444€ - 565€: Fortakas.lt, 1a.lt, Skytech.lt

„Sony Xperia Z3“ išmanusis telefonas vertinamas itin palankiai dėl panašių savybių kaip ir „Xperia Z3 Compact“. Užsienio apžvalgininkai taip pat neabejoja, kad rinkoje pasirodžius „Xperia Z5“, senesnis daugiafunkcinis įrenginys „Xperia Z3“ dar šiek tiek atpigs. Taigi jeigu potencialaus pirkėjo negąsdina netolimoje ateityje neatnaujinama išmaniajame telefone įdiegta operacinė sistema, o kur kas labiau yra vertinama laiko ir „Sony“ gerbėjų patvirtinta puiki šio daugiafunkcinio įrenginio kokybė ir funkcionalumas, į „Xperia Z3“ tikrai būtina atkreipti dėmesį. „Sony Xperia Z3“ itin palankiai vertinamas ne tik dėl didelio našumo ir kokybiško 5,2 colių įstrižainės ekrano, bet ir dėl ergonomiško dizaino bei itin didelį funkcionalumą užtikrinančios kameros programinės įrangos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
Autoriai: Jonas Bunevičius
(30)
(60)
(-30)

Komentarai (10)