Požiūris kitu kampu: 7 priežastys, kurios neleistų iškeisti „iPhone“ į „Android“ telefoną  (12)

Yra didžiulis „Android“ pagrindu veikiančių išmaniųjų telefonų pasirinkimas. Ši platforma siūlo neribotas nustatymų galimybes ir daugybę nemokamų skaitmeninių programėlių. Nepaisant visų privalumų, yra žmonių, kurie niekada neiškeistų į juos savo „iPhone“ įrenginio.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2016-02-10 Požiūris kitu kampu: 7 priežastys, kurios neleistų iškeisti „iPhone“ į „Android“ telefoną  (12)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neseniai Varlė.lt išplatino pamąstymus apie tai, kuo „Android“ išmanieji telefonai yra pranašesni už „iPhone“ įrenginius. Šįkart į situaciją pažvelgsime iš kitos pusės. Yra visas rinkinys „Apple“ platformos ypatybių, kurios neleidžia „iPhone“ savininkams net pagalvoti apie „Android“ įrenginių pasirinkimą. Štai 7 priežastys.

„iOS“: veikimo greitis ir sklandumas

„Apple“ operacine sistema iš tikrųjų malonu naudotis. Ji paprasta ir tuo pačiu universali. Tiesiog įsivaizduokite, kokių pastangų reikalauja operacinės sistemos, kurį vienodai gerai tinka tiek naujokams, tiek pažangiems naudotojams, sukūrimas.

Su kiekviena nauja versija „Android“ pasiekia vis didesnę pažangą, tačiau kai kurių aspektų požiūriu kol kas negali prilygti „iOS“. Ryškus to pavyzdys – sklandi turinio peržiūra ir be jokių trikdžių navigavimas po programas.

Kokybiška programinė įranga

Programinės įrangos požiūriu, „iOS“ nėra lygių. Kaip žinia „Google“ čia naudoja visai kitą prieigą ir žymiai mažiau riboja programų kūrėjus. Dėl šitos priežasties „Google Play“ esanti programinė įranga ne visada atitinka būtiniausius kokybės standartus. Ko gero daugumai naudojų svarbiausia yra ne programėlių kiekybė, bet veikimo paprastumas, efektyvumas ir patikimumas. Pagal visus šiuos indikatorius – „iOS“ neturi konkurentų.

Reguliarūs atnaujinimai

Dauguma „iPhone“ ir „iPad“ savininkų šviežiausius atnaujinimus gauna praktiškai iškart po išleidimo. „Android“ savininkai eilinio atnaujimo gali laukti metus ir ilgiau. Tereikia pažiūrėti į statistiką: šiuo metu apie 76% suderinamų „Apple“ įrenginių gavo „iOS 9“ atnaujinimą, kai tuo tarpu populiariausia „Android“ įrenginių operacinės sistemos versija yra 2013 metais išleista „Android 4.4 KitKat“.

Visos „Google“ programėlės turi ir „iOS“ variantą

„Google“ paslaugos neįtikėtinai populiarios ir čia „Apple“ gerokai nusileidžia konkurentui. „Google“ iš visų jėgų stengiasi būti visur, tai yra būti maksimaliai prieinama visose platformose – „iOS“ taip pat.  „Apple“ stengiasi prekiauti geriausiais įrenginiais, kuriuose būtų geriausios programėlės. „Apple“ turi vieną „iOS“, bet šioje sistemoje prieinamos visos „Google“ paslaugos: paštas, paieška, žemėlapiai ir net „Google Now“ pagalbininkas.

Pirštų atspaudų skaitytuvas

Kai kurie „Android“ išmaniųjų telefonų gamintojai, tokie kaip pavyzdžiui, „Samsung“ ir „HTC“ stengiasi integruoti savo įrenginiuose pirštų atspaudų skaitytuvus, tačiau nei vienas jų nėra toks naudingas ir tikslus kaip „iPhone“ siūlomas „TouchID“. Prieš keletą metų „Apple“ įsigijo „Authentec“ kompaniją, kuri suteikė jai galimybę kurti mobiliesiems įrenginiams skirtus pirštų atspaudų skaitytuvas. Kol kas „TouchID“ neturi sau lygių.

Geriausias programėles „iPhone“ naudotojai gauna pirmieji

Lyginant su „Android“, „iOS“ rinkos dalis žymiai kuklesnė. Bet programėlių kūrėjus šis faktas mažai kuo jaudina – jie vis dar laikosi tos strategijos, kad pirmiausia išleidžia savo programėlės versiją skirtą „iPhone“ ir „iPad“ įrenginiams ir tik tada – „Android“. Be to, „Android“ variantas neretai pralaimi kokybės požiūriu. Dažnai jis pasižymi ne tokiu kokybišku dizainu, neturi tokių funkcijų, kurias jau seniai turi „iOS“.

„Apple Watch“

Jei jums patinka išmanusis laikrodis „Apple Watch“, jūs neturite pasirinkimo ir naudositės „iPhone“ išmaniuoju telefonu. Nemažai naujokų iš pradžių skeptiškai vertina įrenginį, tačiau tokia nuostata laikui bėgant pasikeičia ir be „Apple“ laikrodžio tampa sunku įsivaizduoti savo gyvenimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Varlė.lt
Varlė.lt
(21)
(92)
(-71)

Komentarai (12)