Ir vis dėlto tai įmanoma: prekyboje pasirodys išmanusis už 3,35 euro (Video)  (3)

Pigiausias pasaulyje išmanusis telefonas „Freedom 251“, kainuojantis vos 251 Indijos rupiją (3,35 euro), jau šią savaitę pasirodys prekyboje, o jo gamintojas užsimojo parduoti šimtus tūkstančių įrenginių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmieji šį telefoną birželio 30 dieną galės įsigyti iš anksto užsiregistravę vartotojai Indijoje. Pirkinys jiems bus pristatytas nurodytu adresu, už jį reikės susimokėti kurjeriui.

Įrenginio gamintojas, technologijų startuolis „Ringing Bells“, teigia turintis beveik 200 tūkst. pardavimui paruoštų telefonų. Pardavus šią partiją, žadama leisti užsiregistruoti naujiems pirkėjams.

Vasario mėnesį pigiausią pasaulyje išmanųjį telefoną pristačiusi kompanija tikėjosi iki birželio pabaigos parduoti per 2,5 mln. įrenginių, bet sulaukė daugiau registracijos užklausų nei tikėjosi, o vartotojai „užlaužė“ įmonės svetainę ir mokėjimų sistemas.

Taip pat kompanijai buvo mesti įtarimai sukčiavimu – esą pagaminti telefono už tokią kainą neįmanoma, o įmonė tik renka patiklių žmonių pinigus. Dar kvailiau kompanija pasirodė telefono pristatymo metu, kuomet žmonėms rodė kito gamintojo modelį, kurio pavadinimas buvo užtušuotas.

„Mes pasimokėme iš savo klaidų ir nusprendėme pritilti, kol turėsime produktą. Dabar mes turime 4 colių įstrižainės, dvi SIM palaikantį telefoną, kuris yra paruoštas prekybai. Aš jaučiuosi pasiteisinęs“, – sakė „Ringing Bells“ įkūrėjas ir vadovas Mohitas Goelis.

Jis atviravo, kad šio telefono gamyba ir prekyba yra nuostolinga – kiekvienas parduotas telefonas kompanijai reiškia apie 150 rupijų (2 eurų) nuostolį.

„Mes turėsime nuostolių, tačiau aš džiaugiuosi, kad „Freedom 251“ išpildė svajonę sujungti užmiesčių gyventojus ir neturtingus Indijos žmones“, – sakė verslininkas.

Jis užsiminė, kad nuostolius turėtų sumažinti dideli gamybos mastai, tačiau iš ko įmonė uždirbs lieka neaišku. Pirmųjų modelių gamybą finansavo startuolio investuotojai.

Telefonas „Freedom 251“ palaiko 3G ryšį, turi 1,3 GHz taktinio dažnio keturinių branduolių procesorių, 1 GB operatyvinės atminties ir 8 GB vidinę atmintinę bei palaiko „microSD“ korteles. Įrenginio gale įmontuota 8 mln. tšk. raiškos kamera, o priekyje – 3,2 mln. tšk. raiškos kamera.

Jame įdiegta „Android 5.1“ operacinės sistemos versija, taip pat jis turi 1800 mAh talpos bateriją. Bendrovė ateityje žada į prekybą išleisti ir 32 colių įstrižainės televizorių, kuris kainuos apie 10 tūkst. rupijų (134 Eur).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(31)
(6)
(25)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: