Geriausia garso technika 2016 – 2017 metams  (5)

Penkiasdešimt žinomų leidinių iš 23 Europos šalių vienijanti „Europos garso ir vaizdo asociacija“ (EISA) išrinko šių metų geriausią garso techniką. Pretenduoti į geriausių Europoje prietaisų apdovanojimus gali prietaisai, parduodami bent dešimtyje EU šalių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Geriausios High-End ausinės  2016 – 2017: AKG N90Q

Nors tai nėra pirmos ausinės, galinčios pasigirti nuosavu skaitmeninių signalų apdorojimu, jos pasižymi sandariu korpusu ir „TruNote“ technologija, naudojančia integruotus mikrofonus, kurie automatiškai koreguoja atkūrimo dažnius. Taip pat yra aktyvus triukšmo slopinimas, trijų garso režimų pasirinkimas, integruotas DAC su mikro USB įvestimi, taip pat naudojama įkrauti vidinę bateriją. Atviras ir neutralus skambesys, su ypač įspūdingais žemais dažniais, „AKG N90Q“ garso kokybę priartina prie kolonėlių lygio.

Geriausias tinklo medijos grotuvas  2016 – 2017: Bluesound NODE 2

Naujausia šio universalaus tinklo medijos grotuvo versija ne tik įgijo aptakų korpusą, bet dabar puikuojasi daugiau sąsajų, įskaitant laidines ir bevieles Ethernet, USB, aptX Bluetooth ir Combo optinį 3.5 mm lizdą. „NODE 2“ taip pat yra lengviau naudoti, su automatiškai parengiamu grojaraščiu ir greičiau reaguojančia sąsaja. Palaikomos „Spotify“, „Qobuz“, „Tidal“ ir kitos paslaugos, be to suderinamumas su MQA klausytojams leidžia mėgautis lengvu susisiekimu su lossless garso kokybės interneto transliacijomis. Tačiau geriausios „NODE 2“ savybės yra dinamiškas, trimatis ir nevarginantis garsas, kuris slypi už apgaulingai kuklios prietaiso išvaizdos.

Geriausios High-End kolonėlės  2016 – 2017: Bowers & Wilkins 802 D3

Britų kompanijos 800 serija jau seniai pademonstravo savo sugebėjimus, o šiemet jų asortimentą gamintojas išplėtė septyniais kolonėlių modeliais. 1,1m aukščio aukščiausios klasės trijų juostų (2.5cm aukštų, 15cm vidutinių ir 2 x 20cm žemų dažnių garsiakalbiai) 90 dB/W/m jautrumo 8Ω ant žemės pastatomos kolonėlės užtikrina skaidriausią ir aiškiausią muzikos atkūrimą. Atkuriamų dažnių juosta 14-35.000Hz.

Geriausias USB DAC/Ausinių stiprintuvas  2016 – 2017: Chord Mojo

Naudodamas iš high-end analoginio skaitmeninio keitiklio (DAC) išgrynintą technologiją, „Chord“ kompaktiškas USB ausinių stiprintuvas gavo aliuminio korpusą, papuoštą spalvotais valdymo elementais. Baterijos maitinamas „Mojo“ naudoja unikalų programinį kodą ir užtikrina suderinamumą su iki 768kHz LPCM garsu ir DSD256. Išplėtimo moduliai leidžia priimti SD korteles, o Wi-Fi ir Bluetooth užtikrina belaidį ryšį. „Chord Mojo“ už savo kainą siūlo geriausią universalumo ir garso kokybės derinį.

Geriausios kolonėlės  2016 – 2017: ELAC Debut F6

„Debut“ yra Vokietijos bendrovės naujas produktas, kurį Kalifornijoje sukūrė visame pasaulyje žinomas audio ir garsiakalbių inžinierius Andriu Jonsas. Serijos flagmanas „Debut F6“ apjungia pažangius B6 lentyninių kolonėlių garsiakalbius į 3 juostų grindines kolonėles. „Debut“ serijos kolonėlės skamba taip gerai, kaip žymiai brangesni jų konkurentai.

Geriausias High-End DAC  2016 – 2017: Hegel HD30

„Hegel HD30“ skaitmeninis kontrolės centras siūlo aštuonis skaitmeninius įėjimus, įskaitant USB ir Ethernet prievadus, kurie prietaisui leidžia veikti kaip DLNA skaitmeninės medijos transliuotojui, suteikiant prieigą prie muzikos per namų tinklą. Be to, jis palaiko „AirPlay“, taip pat gali atlikti stiprintuvo funkcijas. Pilnas suderinamumas su aukštos rezoliucijos failų tipais, įskaitant DSD128, leis mėgautis aukščiausios kokybės garsu be trukdžių.

Geriausia Stereo sistema  2016 – 2017: Marantz CD6006 & PM6006

Aukštos kokybės stereo atskiria šią kompaniją iš konkurentų minios, o jos 6000 serija buvo pradėta maždaug prieš šešerius metus. Ši naujausia stiprintuvų ir CD grotuvų iteracija naudoja išbandytus ir patikrintus 192kHz / 24 bitų DAC. CD6006 dabar gali pasigirti specialiai atrinktais komponentais ir perdarytu grandinės išdėstymu, o PM6006 įgyta optine skaitmenine įvestimi ir dizainu, geriau derančiu su įvairiais garsiakalbiais. Jei ieškote aukštos „Marantz“ garso kokybės už mažesnę kainą – šis derinys neturėtų nuvilti.

Geriausia kompaktiška garso sistema  2016 – 2017: Naim Audio Mu-so Qb

Ši miniatiūrinė „Naim Audio“ versija gavo ne mažiau kaip penkis garsiakalbius, kurių kiekvienas turi savo D klasės stiprintuvą, kurie išdėstyti labai kompaktiško korpuso viduje. Kartu siūlomos UPnP transliacijos, AirPlay, aptX Bluetooth, optinės ir line-in jungtys, be to yra „Spotify“, „Tidal“ ir internetinio radijo transliacijų palaikymas. Jei ieškote patikimo ir sudėtingų nustatymų nereikalaujančios garso sistemos, tada „Naim“ yra puikus sprendimas.

Geriausias patefonas  2016 – 2017: Pro-Ject The Classic

šleistas įmonės 25-mečio proga, nesenstantis, tradicinės išvaizdos „The Classic“ slepia daug naujų inžinerijos pasiekimų, kurie šį dviejų greičių patefoną padarė ypač patogiu. Pagrindinė įranga paslėpta elegantiško medinio korpuso viduje, kurio viršutinė dalis gaminam iš aliuminio.

Geriausia visiems kambariams tinkanti garso sistema 2016 – 2017: Sonos PLAY:5

„Sonos“ ketina pritraukti Hi-Fi entuziastus su „PLAY:5“, kuris jungia šešis specializuotus garsiakalbius, užtikrinančius platesnį garso sklidimo kampą, o nauji bei tobulesni D klasės stiprintuvai, siūlanti tris kartus didesnę galią, nei jo pirmtakas. Naudojant „Trueplay“ per patogią „Sonos“ programėlę, net ne specialistai gali gauti aukštesnės kokybės garsą akustiškai sudėtinguose kambariuose, pavyzdžiui, virtuvėse, o specialūs orientacijos jutikliai leidžia kompaktišką korpusą pastatyti horizontaliai arba vertikaliai. Bevielė garso sistema „Sonos PLAY:5“ padaro tinkamą naudoti iš tiesų visuose kambariuose.

Geriausias nuotolinio valdymo pultelis 2016 – 2017: SPIN remote

Pramogų mėgėjai įrenginių valdymui dažniausiai naudoja kelis nuotolinio valdymo pultelius ir dėl to jiems tenka susidurti su nepatogumais. „SPIN remote“ nuotolinio valdymo koncepciją apverčia „aukštyn kojomis“ revoliucinio, naujo dizaino bei naudojimo paprastumo dėka. Šis elegantiškas, sidabrinis kupolas turi integruotus jutiklius judėjimo, sukimo, krypties ir lietimų nustatymui bei leidžia vartotojams valdyti prietaisus gestais bei judesiais. Naudojant intuityviai suprantamą išmaniojo telefono aplikaciją, skirtingas funkcijas galima priskirti prie valdiklio, priklausomai nuo jūsų įrenginių – televizorių, garsiakalbių sistemų, išmaniojo apšvietimo ir t.t.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(32)
(8)
(24)

Komentarai (5)