Kinijos turgelio stebuklai: ypač atsparus ir karinius standartus atitinkantis išmanusis telefonas „Nomu S10“ (Video)  (7)

Kad ir kaip bežiūrėti, bet bazinės išmaniųjų telefonų funkcijos visuomet išlieka tos pačios. Tad kaip išskirti iš konkurentų ir privilioti pirkėją? Tai pagrindinis, ramybės neduodantis klausimas kiekvienam gamintojui. Vieni iš jų pirkėją stengiasi sužavėti madingu ir nepriekaištingu išmaniųjų telefonų dizainu, kiti daugiau dėmesio skiria į technines charakteristikas. Tačiau vien tik šiais aspektais nustebinti pirkėją darosi vis sunkiau ir tenka ieškoti naujų išskirtinumų. Vienas jų – atsparumas itin ekstremalioms sąlygoms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žinoma, net ir tokių atsparių išmaniųjų telefonų rinkoje rasti tikrai galima, tačiau didžiausia problema ta, kad čia konkurencija yra mažiausia, todėl telefonų kaina daugumai pirkėjų tiesiog neįkandama. O kai reikalas liečia kainą, anksčiau ar vėliau atsiranda koks nors gamintojas iš Kinijos, kuris ją puikiai užpildo.

Taip nutiko ir su padidinto atsparumo išmaniaisiais telefonais – anonsuotas „Nomu S10“ pasižymi ne tik išoriniam poveikiui atspariu korpusu, bet ir labai simpatiška kaina.

Visų pirma, išmaniojo telefono „Nomu S10“ atsparumą vandeniui ir dulkėms patvirtina IP68 sertifikatas. Tačiau telefonas išveria ir dar daugiau pavojų - speciali kelių sluoksnių karinius standartus atitinkanti korpuso konstrukcija užtikrina ypač gerą išmaniojo telefono atsparumą smūgiams.

Tai nereiškia, kad telefoną bus galima naudoti vietoje plaktuko ar plytos, bet jis turėtų kantriai ištverti kritimus iš nedidelio aukščio ar netyčinius trinktelėjimus į kietą paviršių. Ištverti būtent tai, dėl ko dažniausiai sulūžta telefonai, patekę į statybininkų, meistrų ir darbininkų rankas – dirbant fizinė darbą tiesiog neįmanoma telefoną apsaugoti nuo visokiausių netyčinių trinktelėjimų.

Be to, maloniai stebina ir tas faktas, kad „Nomu S10“ korpusas yra atsparus šalčiui, todėl gamintojas užtikrintai skelbia, jog šį išmanųjį telefoną be jokių problemų galima naudoti net ir esant -22 laipsnių temperatūrai.

Reikia įvertinti ir tai, kad „Nomu S10“ 5 colių įstrižainės IGZO technologijos ekraną nuo susibraižymų saugo „Corning Gorilla Glass 3“ stiklas.

Kas liečia technines charakteristikas, pačių reikliausių pirkėjų jos nenudžiugins – tai vidutinės spartos telefonas. Stebuklų nebūna – vien korpuso fizinė apsauga kainuoja brangiai, tad norint pigaus ir atsparaus telefono, tenka kai ką aukoti. Šiuo atveju gamintojas rinkosi vidutinį našumą, kad gautų gerą kainą ir maksimaliai gerą fizinį atsparumą.

Toks pasirinkimas visai logiškas, nes našumo tikrai užteks ne tik pagrindiniams poreikiams, bet ir žaidimams - tą garantuoja integruotas keturių branduolių „MediaTek MTK6737“ centrinis procesorius, 2 GB operatyvioji RAM atmintinė bei pažangi ir gerai optimizuota operacinė sistema „Android 6.0 Marshmallow“. Be to, būtina paminėti ir 5000 mAh talpos bateriją, kurią naudojant greitos įkrovos technologiją pilnai galima įkrauti vos per dvi valandas.

Tikriausiai dauguma jau spėjo susimąstyti kiek gi tokias savybes turintis išmanusis telefonas gali kainuoti? O kaina tikrai stebinanti ir net labai simpatiškai atsižvelgiant į telefono ištvermę - elektroninėje parduotuvėje „Gearbest“ išmanųjį telefoną „Nomu S10“ šiuo metu galima įsigyti už itin kuklią 120 JAV dolerių kainą. Jei kyla abejonių, ar tai iš ties pigu, pasižvalgykite, kiek Lietuvoje kainuoja padidinto fizinio atsparumo CAT telefonai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(40)
(9)
(31)

Komentarai (7)