Pasipylė „iPhone X“ apžvalgos ir pirmieji atsiliepimai: patys įdomiausi dalykai, kurie kalbami apie šį telefoną  (11)

Penktadienį visame pasaulyje prasidėjo laukiamiausio metų telefono „iPhone X“ pardavimai – įrenginio, kuris vadinamas ateities telefonų kelrodžiu. Nepaisant to, kad telefonas prekyboje pasirodė tik lapkričio 3-ąją, technologijų ekspertai jau spėjo pasidžiaugti nauju telefonu ir jį įvertinti, todėl galima susidaryti įspūdį, ką šiais metais vartotojui pristatė „Apple“ inžinieriai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2017-11-09 Pasipylė „iPhone X“ apžvalgos ir pirmieji atsiliepimai: patys įdomiausi dalykai, kurie kalbami apie šį telefoną  (11)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visi apžvalgininkai iš esmės sutinka dėl vieno – berėmis „iPhone“ vienareikšmiai nusisekė:

  • OLED ekranas yra puikus
  • Stiklo ir poliruoto metalo santykis atrodo kokybiškai ir gražiai
  • „FaceID“ jutiklis puikiai atpažįsta savininką ir neleidžia telefonu naudotis pašaliniams
  • Kameros atlieka savo funkciją puikiai – tiek vaizdo stabilizacija, tiek ir apšvietimas suteikia galimybę sukurti aukščiausios kokybės vaizdinę medžiagą.
  • Dingęs „namų“ mygtukas suteikia daugiau erdvės, tačiau gali tekti kiek pratintis prie valdymo

Yra dalykų, kurie telefoną įvertinusiems ekspertams užkliuvo:

  • Ne visiems patinka „griovelis“ (kuriame įrengta kamera ir jutikliai) ekrano viršuje (kai kurios programos nėra optimizuotos ir ne visas turinys „telpa“ į ekraną)
  • Priekinė kamera su portretiniu apšvietimu dirba prastai (fotografuojamo objekto kraštai susilieja)
  • „FaceID“ veikia gerai, tačiau ne idealiai (pavyzdžiui, dvynių testas)
  • Poliruotas metalinis rėmelis braižosi taip pat kaip ir senuosiuose „iPod Touch“ ar „Apple Watch“
  • Remontuoti jį kainuos labai daug

Dizainas

Scottas Steinas iš CNET pažymi, kad naujasis „iPhone“ atrodo neįprastai ir naujoviškai, taip, ko iš „Apple“ jau seniai laukta: „iPhone X“ atrodo kaip kažkoks slaptas prototipas. Tai ir „X“ pavadinime, ir „iPhone“ vystymosi dešimtmečio patirtis. Maža to, tai juk nebūtinas atnaujinimas – kažkas panašaus į „iPhone 8 Plus“, tik kompaktiškesnis. Naujasis dizainas yra labai drąsus, labai „kitoks“ po trijų metų faktiškai vienodų „iPhone“.

Chrisas Velazco iš „Engadget“ taip pat džiaugėsi nauju berėmiu dizainu ir kokybiškomis medžiagomis, ekspertui nelabai užkliuvo ir griovelis ekrano viršuje: „Iš pradžių atrodė keistu ir nerangiu dizainerių sprendimu, tačiau praėjus porai valandų aš paprasčiausiai nustojau jį pastebėjęs. Vis tiek įdomiausia vyksta arčiau apatinės dalies“.

Tačiau, „The Verge“ atkreipė dėmesį, kad „griovelis“ bent jau kol kas „gadina bendrą vaizdą“. Tačiau tai labiau susiję su laiko trūkumu programų kūrėjams pritaikyti savo aplikacijas naujiems telefono iššūkiams.

Tačiau šio leidinio redakcija, bet ir nepaisant tokių programinės įrangos nesuderinamumo problemų, negalėjo patikėti, kad telefonas yra tikras, – „taip gerai jis atrodo“.

Ekranas

Neįtikėtina, tačiau naujojo „iPhone“ ekraną nuoširdžiai giria visi be išimčių. Štai Gareth Beavis nuomonė iš „TechRadar“: „Tai vienas iš labiausiai berėmių telefonų rinkoje. „Griovelis“ viršutinėje 5,8 colių ekrano dalyje – vienintelis, kas priešpastatyta prieš jus ir vaizdą ekrane, ir to efektas užburia“.

„Lyginant su „iPhone 7“ tai visiškai kitas įrenginys, didelis, visą korpusą dengiantis ekranas daro įspūdį, ypač jeigu jūs neturėjote reikalų su „Galaxy S8“. Aš negaliu nusakyti, kokio grožio yra šis ekranas – ir tai nėra perdėta. Spalvos gilios, raiškios, aiškiai persiduodančios. Taip, „Samsung“ yra ko pavydėti“, – rašoma leidinyje.

„Face ID“ darbas

Iki pat šio telefono pasirodymo daugiausiai nerimo visiems kėlė naujoji „FaceID“ sistema – „namų“ mygtukas išnyko, o kartu su juo ir pirštų antspaudų skaitytuvas, kurį pakeisti atėjo vartotojo veido nustatymo sistema. Telefono apžvalgose yra pažymima, kad telefono atblokavimo sistema veikia greitai, tačiau ne žaibiškai.

„Aš pakeliu išmanųjį, ekranas automatiškai įsijungia ir man reikia perbraukti ekranu, kad telefonas atsiblokuotų. Kol aš tai darau, „FaceID“ jutikliai susiranda mano veidą, jį atpažįsta ir leidžia įeiti. Visa tai vyksta vienu metu. Na, arba galima naudoti PIN kodą“, – rašo Lance’as Ulanoffas iš „Mashable“.

CNET netgi atliko išorės pokyčių bandymus: „FaceID“ atpažino mane iškart daugeliu atveju, tačiau kelis sykius pasitaikė klaidų. Aš taip pat pasiūliau keliems kolegoms pabandyti atblokuoti telefoną savo veidais, tačiau jiems nepavyko. Nepavyko skaitytuvo apgauti ir nukreipus jį į didelį ekraną su mano nuotrauka. Už tai „FaceID“ puikiai veikia net visiškai tamsiame kambaryje, kur mano veidą apšvietė tik telefono ekranas“.

Leidinio apžvalgininkas išbandė ir ekstremalesnius „FaceID“ tikrinimo būdus: nusiskuto barzdą, išbandė akinius ne tik įprastus, tačiau ir nuo saulės. Nesuveikė patikrinimas tik su „pačiais absurdiškiausiais priklijuojamais ūsais, peruku ir suvirintojo akiniais“.

Natūraliai turėjo kilti klausimas, kaip „FaceID“ „draugauja“ su identiškais dvyniais. Leidinys „Mashable“ nepraleido progos išbandyti ir šios tikimybės – nusprendė patikrinti, ar sistema pajėgs juos atpažinti. Na, to turbūt reikės palaukti – „iPhone X“ vienodai reagavo į abiejų dvynių veidus. Beje, tai ir neturėtų stebinti, juk dvyniai iš tiesų yra vienodi, jų net DNR identiški, todėl atskirti juos labiau galėtų psichologas, o ne mechaninis patikrinimas.

Kamera

Telefono kamerą taipogi visi giria, ir yra dėl ko – tai dar geresnė versija to, kas jau buvo pristatyta „iPhone 8“, o tai yra nemažas pasiekimas. „Aš praleidau su „iPhone X“ kamera ne pernelyg daug laiko, tačiau, jeigu trumai, tai ji beveik identiška tai, kuri yra „iPhone 8 Plus“. Abu lęšiai turi optinę stabilizaciją, tuo metu kai „8 Plus“ turi tik viename iš modulių, o sistema „TrueDepth“ priekiniame modulyje leidžia darytis „selfius“ „Portreto režimu“. Tai yra miela“, – rašoma „The Verge“.

Tiesa, „Engadget“ pažymi, kad kaip tik priekinės kameros darbas dar yra „beta versijos režime“, todėl portretinės nuotraukos gali ne visada gautis tokios, kokių norėtume.

Naujasis valdymas

Naujojo „iPhone“ vartotojams teks priprasti prie kitokio telefono valdymo. Vietoje „namų“ mygtuko, padėjusio suvaldyti procesus, teks naudoti gestus ekrane. „Engadget“ pažymi, kad naujasis valdymas yra intuityvus ir paprastas, todėl ilgai pripratinėti nereikės. „Aš žinojau, kad anksčiau ar vėliau perprasiu tuos gestus, tačiau netrukus suvokiau, kad tą patį jau bandau daryti ir su „iPad“. <...> Dabar mano pirštas pats jau nebeieško „namų“ mygtuko“, – rašoma leidinyje.

Ateitis dabar

Šio telefono savininkai, nors ir sumokėję nemažą sumą už galimybę pirmiesiems prisiliesti prie geidžiamiausio vartotojų geismo, turi ne tik galimybę turėti „gražų“ telefoną, tačiau ir žinoti, kad jo viduje – naujausia ateities technologija.

Standartinis vartotojas galbūt neįvertins, tačiau „iPhone X“ yra „apginkluotas“ neuroniniu procesoriumi „A11 Bionic“. Būtent šis technikos stebuklas leidžia ne tik gerokai paspartinti buvusius pajėgumus, tačiau ir suteikia „FaceID“ ar papildytos tikrovės galimybes. Kitų telefonų įrangos gamintojai, tokie kaip „Huawei“, „Google“ ar „Qualcomm“ taip pat pristato ar netrukus pristatys savo neuroninių procesorių modelius, todėl galima teigti, jog dabartiniai „iPhone X“ vartotojai naudojasi netolimos ateities technologijomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(33)
(46)
(-13)

Komentarai (11)

Susijusios žymos: