Pristatyti „Galaxy S9“ ir „Galaxy S9 Plus“ - štai kokias madas diktuos atnaujintas „Samsung“ flagmanas (Video)  ()

Barselonoje, prieš pat „Mobile World Congress“ – turbūt svarbiausio mobiliųjų technologijų renginio pasaulyje – pradžią bendrovė „Samsung“ pristato savo naujuosius flagmanus – telefonus „Galaxy S9“ ir „Galaxy S9 Plus“ – į kuriuos 2018 m. lygiuosis visi kiti geriausi išmanieji telefonai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2018-02-26 Pristatyti „Galaxy S9“ ir „Galaxy S9 Plus“ - štai kokias madas diktuos atnaujintas „Samsung“ flagmanas (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Samsung Electronics“ vadovas DJ Koh, pirmasis žengęs ant pristatymo scenos, vardijo pastarųjų laikų IT burtažodžius: intelektualumas, sparta, sujungimas. Bet is buvo kuklus: „Pervertiname savo vaidmenį. Ne technologijų bendrovės keičia pasaulį, o paprasti žmonės. Jūs esate kūrėjai ir inovatoriai, jūs atveriate duris į naujas patirtis. Ir geriausias to įrodymas – mobilusis telefonas. Paprastas įrenginys, skirtas skambinti būnant kelionėje. Bet pamatę, ką jie gali, susimąstėte: o ką dar galima jais padaryti: kodėl gi negalėtume išsiųsti el. laiško, klausytis muzikos, nufotografuoti ką nors. O mes esame pasišventę klausytis savo klientų. Dėl to pirmieji pagaminome telefoną su MP3 grotuvu ir pirmieji pagaminome telefoną su kamera.“

Ir pareiškė, kad technologijos dabar tapo pernelyg sudėtingos, o funkcijų įvairovė įrenginiuose pasidarė tokia, kad daugumos jų tiesiog nebenaudojame. Todėl mums šioje vietoje turėtų padėti „Samsung Bixby“ – skaitmeninis asistentas, „Google Now“, „Siri“, „Alexos“ ir „Cortanos“ konkurentas, kuris mokysis iš mūsų ir pritaikys telefonus mūsų reikmėms.

Kiekvienais metais „geriausiai pasaulyje fotografuojančius telefonus“ pristatančios įmonės vadovas šiemet sako, kad telefonai vis dar prastai fotografuoja prastame apšvietime, judančių objektų vaizdas vis dar išplaukęs. Šiemet viskas turėtų pasikeisti su „Galaxy S9“. bet tikriausiai ateinančiais metais vėl bus pasakojama tas pats – kaip pernykščiai telefonai prastai fotografuoja tamsoje ir negeba aštriai užfiksuoti judančio vaizdo.

„Galaxy S9“ forma ir išvaizda nuo pernykščių modelių skiriasi minimaliai – tie patys „Infinity Display“ su minimalaus storio ekrano rėmais viršuje ir apačioje bei užlenktais kraštais, dėl kurių krašteliai praktiškai nesimato. Patobulintas telefono nugarėlės vaizdas – pirštų atspaudų skaitytuvas nukeltas į centrinę įrenginio ašį.

Telefonų korpusai bus keturių spalvų: juodos, pilkos, mėlynos ir visiškai naujos violetinės.

Video reportažas apie „Galaxy S9“

Kameros

„Samsung“ šiemet, galbūt daugiau nei bet kada anksčiau, skiria ypatingą dėmesį kameroms. Apie jas pasakoja produkto vadybininkas Jonathanas Wongas. Jis žada, kad nuo šiol puikios kokybės nuotraukos bus fiksuojamos bet kokioje šviesoje. Jis pasakoja, kad „Samsung“ inžinieriai, kurdami kamerų sistemą, įkvėpimo sėmėsi iš žmogaus akies: mūsų vyzdys šviesoje susitraukia, o tamsoje išsiplečia. Panašiai elgsis ir naujoji „Galaxy S9“ kamerų sistema: šviesoje kamerų diafragma bus susitraukusi, o tamsoje – išsiplės iki maksimumo. Ji, įmonės atstovo teigimu, taps platesne už bet kurio kito išmaniojo telefono. Be to, dviguba kamerų sistema suteiks galimybę fiksuoti nuotraukas su „bokeh“ efektu. Šiek tiek naujesnė funkcija – abiem kameromis fiksuoti skirtingus vaizdus: viena fotografuos tarsi su „telefoto“, o kita su „plataus lauko“ objektyvu.

Sulėtintą vaizdą „Galaxy S9“ gebės įrašinėti 960 kadrų per sekundę dažniu. Praėjusiais metais šią technologiją jau pademonstravo „Sony“ su savo „Xperia XZ1“ serijos telefonais – rezultatai buvo tikrai fantastiški, tad reikia tikėtis, kad ir „Samsung“ tai padarė ne ką prasčiau. Kas reiškia, kad su šiuo telefonu galėsite prifilmuoti tikrai stulbinančių veiksmo kadrų. Ir iškart paversti juos į GIF formato judančius paveikslėlius, puikiai tinkančius dalijimuisi socialiniuose tinkluose.

Emodžiai

Akivaizdu, kad „Samsung“ pasimokė iš „iPhone X“ pristatymo ir vartotojams pasiūlė animuotus, į naudotoją panašius emodžius (animuotus veikėjus). Taigi, dabar ir „Galaxy S9“ naudotojai galės dalintis savo animuotais kalbančiais žmogučiais. Bet kol kas „Samsung“ atstovai neparodė kalbančio kakučio – nežinia, ar jo nėra, ar tiesiog bandoma palaikyti bent šiokį tokį skirtumą nuo pernykščio „Apple“ pristatymą.

Šiuos animuotus veikėjus, kurių išvaizdą galima gerokai modifikuoti – jie nebūtinai turi būti panašūs į naudotoją – galima bus įkelti į „Facebook“, „Messenger“ ir kitas terpes.

Biksbis

Savo pačių kuriamo skaitmeninio asistento „Bixby“ Korėjos įmonė atsisakyti neketina. Atvirkščiai – ji itin aktyviai tobulinama. Metų pradžioje Las Vegase buvo pristatyta idėja, kad „Bixby“ taps visos išmaniosios namų elektronikos valdymo tarpininku.

Šiemet „Samsung“ akcentuoja, kad „Bixby“ moka tiesiogiai išversti ekrane matomus užrašus (priminkite, kada tą patį pasiūlė „Google Translate“?), tačiau dabar jame atsirado ir tikrai naujų funkcijų. Šis skaitmeninis pagalbininkas (teoriškai) išmoko skaičiuoti ekrane matomų patiekalų kaloringumą (t.y., jis turėtų atpažinti patiekalą ir jo dydį), o taip pat jame atsirado virtualaus makiažo funkcija – „pasidažyti“ galima virtualiai, pasitikrinti, kaip atrodo vienoks ar kitoks makiažas, ir tik po to jau imtis tikrų kosmetikos priemonių.

Nepaisant visų patobulinimų, reikia tikėtis, kad specializuoto „Bixby“ mygtuko naujuosiuose telefonuose nebebus.

Technologijos

Naujųjų telefonų ekranai, jeigu žvelgtume į didžiąją dalį jų techninių charakteristikų, yra tokie patys, kaip ir pernykščiuose S8 serijos įrenginiuose: 5,8 ir 6,2 colių įstrižainės, 2880 x 1440 raiška, 18,5:9 kraštinių santykis, „Super AMOLED“ matrica. Esminis skirtumas – šiemetinių įrenginių ekranai sugeba „šviesti“ ryškiau.

Telefono viršutinėje ir apatinėje juostelėje, ribojančiose ekraną, įtaisyti garsiakalbiai – įmonės atstovas tvirtina, kad jie skleidžia stipresnį garsą nei bet kurio kito „Samsung“ telefono iki šiol. O ausinių su įprastiniu kištuku mėgėjams patiks tai, kad „Samsung“ vis dar priklauso po truputį mažėjančiai 3,5 mm jungties šalininkų stovyklai.

Apie telefono technologinį pagrindą – lustų rinkinį – įmonės atstovas šnekėjo ne per daug konkrečiai – „lustų rinkinys telefone yra pats pažangiausias“. Bet ar tai yra „Snapdragon 835“, ar „Snapdragon 845“, ar kokie „Exynos“ modeliai (arba kokios skirtingos platformos bus skirtos kokiems pasaulio regionams) buvo nutylėta.

Akumuliatoriaus talpa taip pat neakcentuota, tačiau pabrėžta, kad telefone atsirado ne šiaip greitojo įkrovimo, bet greitojo belaidžio įkrovimo technologija.

Telefonus bus galima įsigyti nuo kovo 19 dienos. jau dabar išankstinius įrenginių užsakymus priima visi trys Lietuvos mobiliojo ryšio operatoriai. Telefonų kainos – apie 860 ir 960 eurų, priklausomai nuo to, kokio dydžio ekrano pageidautumėte. Lietuvoje leidžiama užsakyti trijų spalvų modelius – juodą, violetinį arba mėlyną.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(7)
(13)
(-6)

Komentarai ()