Vokietija nenori sekti Jungtinės Karalystės pėdomis ir uždrausti „Huawei“ plėsti 5G tinklus - renkasi kitokį kelią ir nepaklus JAV reikalavimams  (5)

Po to, kai JAV ir Jungtinė Karalystė uždraudė kinų telekomunikacijų įmonei „Huawei“ dalyvauti plėtojant šių šalių 5G tinklus, spaudimas pasekti šių šalių pėdomis buvo perduotas ir likusioms Vakarų valstybėms. Tačiau Vokietija, panašu, šiuo savo partnerių pavyzdžiu sekti nelinkusi.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2020-07-20 Vokietija nenori sekti Jungtinės Karalystės pėdomis ir uždrausti „Huawei“ plėsti 5G tinklus - renkasi kitokį kelią ir nepaklus JAV reikalavimams  (5)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Portalas BBC pranešė, kad antradienį JK Vyriausybė uždraudė šalies telekomunikacijų operatoriams nuo kitų metų pirkti naują „Huawei“ 5G įrangą, o visą jau turimą kinų kompanijos įrangą liepė pašalinti iki 2027 m. Pasak šalies skaitmenizacijos sekretoriaus Oliverio Dowdeno, šis ir kiti anksčiau priimti apribojantys sprendimai JK bendrai kainuos apie 2 mlrd. svarų ir nukels pilną 5G ryšio įdiegimą „dvejiems ar trejiems“ metams.

Tuo tarpu Vokietija pasirinko kiek kitokį kelią. Naujienų agentūros „Reuters“ duomenimis, federalinė šalies valdžia nusprendė nediskriminuoti konkrečių įrangos gamintojų pagal kilmės šalį, taikyti universalius saugumo reikalavimus, tuo pačiu nepaklūstant JAV reikalavimams.

Kaip teigia Vokietijos Vyriausybės atstovas, visų tipų centrinės infrastruktūros diegimas turi būti vykdomas tik iš patikimų tiekėjų ir gamintojų, nors ir nebuvo patikslinta kaip tas „patikimumas“ turėtų būti įvertinamas.

Tuo pačiu metu Vokietijos valdžia dėl saugumo klausimų ragina artimiau bendradarbiauti ES lygmeniu.

„Yra nenuginčijama, kad plečiant naujus 5G ryšio tinklus, yra reikalingi aukšti saugumo standartai. Tačiau tai turi būti derinama su partneriais Europoje“, – teigė atstovas, pridurdamas, kad šalis labai artimai kalbasi su likusiomis ES narėmis, ypač su Prancūzija.

Panašios nuomonės laikosi ir Europos Komisija, primygtinai rekomenduodama visoms bendrijos šalims vieningai sutarti dėl 5G tinklų diegimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(19)
(3)
(16)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: