„Apple“ darbuotojai pratrūko: naudoja „Android“ telefonus, kad neleistų kompanijai jų šnipinėti  ()

Kas nori būti šnipinėjamas? „Apple“ darbuotojai neapsikentė masiniu darbdavio sekimu ir ėmė naudoti „Android“ telefonus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anot „Washington Post“, mažmeninės prekybos „Apple“ parduotuvių darbuotojai pradeda tyliai burtis į profesines sąjungas, iš dalies dėl to, kad valandinis atlyginimas išliko nepakitęs, o „Apple“ pelno maržos auga.

„Dviejose parduotuvėse ruošiamasi pateikti dokumentus Nacionalinei darbo santykių valdybai, o dar pusšimtis yra ankstyvesniuose etapuose“, – „Washington Post“  sakė anonimais norintys išlikti darbuotojai.

Pasak „Washington Post“, yra viena ypač iškalbinga detalė: įtarę, kad „Apple“ juos šnipinėja, daugelis darbuotojų perėjo prie „Android“ telefonų.

Ne pirmas atvejis

2021 m. „Apple“ atleido darbuotoją, vardu Ashley Gjøvik, kuri apkaltino kompaniją seksualiniu priekabiavimu, aplinkosaugos problemomis ir sekimu įmonėje.

Megakorporacija „turi vidinę stebėjimo, bauginimo ir susvetimėjimo kultūrą“, – rašė ji. „Darbuotojai yra atidžiai stebimi, o mūsų duomenys kaupiami vardan slaptumo ir kokybės.“

O 2011 m. „Wired“ pranešė, kad „Apple“ darbuotojai tariamai apsimetė netikrais policijos pareigūnais per reidą bute, siekdami atgauti „iPhone“ prototipą.

Grėstų didelės problemos

 

Žinoma, nėra aišku, ar „Apple“ iš tikrųjų šnipinėja savo darbuotojus, tačiau jeigu ji būtų sučiupta tai darant, ji greičiausiai turėtų didelių problemų su reguliavimo institucijomis.

Bet kokiu atveju, tikėkimės, kad ne. Darbuotojai turi teisę burtis į profesines sąjungas, ir jie turėtų turėti galimybę tai daryti nesibaiminant, kad juos stebi jų pačių darbdavys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(2)
(9)

Komentarai ()