[Žinios trumpai] „TikTok“ plinta „KIA ir Hyundai nuvarymo iššūkis“: JAV skelbia pavojų – vagysčių kiekis pašoko 1300 %  ()

„TikTok“ pristato „Kia“ ir „Hyundai“ automobilių vagysčių iššūkį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Socialinio tinklo „TikTok“ vartotojai platina vaizdo instrukcijas, kuriose pasakoja, kaip pavogti „Kia“ ir „Hyundai“ automobilius. Kodėl būtent Korėjos prekės ženklai pateko į „tik-tokerių“ akiratį, nežinoma. Tačiau kelių JAV valstijų policija dabar fiksuoja staigų nusikaltimų, susijusių su automobilių vagystėmis, padidėjimą. Tuo pačiu metu užpuolikai vagia transporto priemones norėdami pasilinksminti, o ne perparduoti.

Pasak Floridos policijos, iš 56 pavogtų transporto priemonių per pastarąsias tris savaites 23 buvo Korėjos automobilių markės. Minesotoje su „Kia“ susijusių automobilių nusikaltimų skaičius išaugo 1300 proc. Panašią situaciją teisėsaugininkai fiksuoja Milvokio mieste, kuriame veikia automobilių vagių gauja, pasivadinusi „Kia Boys“.

Remiantis statistika, pavojingame „iššūkyje“ dalyvauja 14–17 metų paaugliai. Tuo pačiu metu jaunieji automobilių vagys vagia automobilius vien tam, kad galėtų važiuoti ir surinktų daugybę peržiūrų socialiniame tinkle.

Policijos duomenimis, užpuolikai grobia automobilius be imobilaizerių ir su fiziniam raktui skirtomis užvedimo spynelėmis. Socialiniuose tinkluose pateikiamose instrukcijose siūloma prie konkrečios automobilyje esančios jungties prijungti kompiuterį ir USB laidą, o variklį užvesti be rakto. Departamentų atstovai rekomenduoja naudoti mechaninius vairo ir pavarų dėžės užraktus, taip pat nepalikti atvirų automobilių.

 

Liepos pradžioje ekspertai išsiaiškino, kad „Hyundai“ ir „Kia“ modeliai Rusijoje buvo labiausiai vagiami automobiliai. Korėjos automobilių ženklai buvo populiariausi tarp vagių 2022 m. pirmąjį pusmetį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(3)
(2)
(1)

Komentarai ()