[Žinios trumpai] Sensacinga žinia: gali nelikti „Audi“ automobilių, situacija labai rimta  (5)

„Audi“ automobilių pardavimas Europos rinkoje pastaraisiais metais sumažėjo 15 proc. Bendrovės vadovybės teigimu, „Audi“ reikalinga reorganizacija ir perėjimas prie elektromobilių gamybos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Audi“ prekės ženklas gali nustoti egzistavęs po 10 metų. Tai pareiškė bendrovės direktorių tarybos narė Hildegard Wortmann, praneša „Merkur.de“.

Wortmann pirmą kartą išreiškė susirūpinimą dėl „Audi“ ateities praėjusiais metais, o neseniai patvirtino savo žodžius ir pabrėžė, kad artimiausi keleri metai bus lemiami „Volkswagen“ grupės „premium“ padaliniui. Kad būtų išvengta uždarymo, įmonė turi kuo greičiau reorganizuotis.

Pastaraisiais metais dėl automobilių lustų trūkumo, koronaviruso pandemijos ir infliacijos „Audi“ pardavimai Europoje sumažėjo 15 proc. Padėtį rinkoje apsunkino visapusiška Rusijos invazija į Ukrainą. Jei tendencija tęsis, prekės ženklas gali išnykti.

Wortmann mano, kad „Audi“ šansai išlikti rinkoje yra 50/50. Vienas iš sprendimų, kaip „Audi“ likti rinkoje, yra visiškai atsisakyti benzininių ir dyzelinių modelių ir pereiti prie elektromobilių. Idealiu atveju elektrifikacija turėtų būti baigta iki 2033 m.

 

„Audi“ transformacija jau prasideda – vokiečiai atsisako kelių gerai žinomų modelių. Taip pat nemažai populiarių „Audi“ (A3, A4, A6, A8) gaus elektrines versijas arba bus visiškai pertvarkytos į elektromobilius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(32)
(-11)

Komentarai (5)