„Kia“ išleidžia sau nebūdingą automobilį: turėtų pasiekti ir Europos rinką  ()

Pietų Korėjos „Kia“ kompanija plečia savo modelių gamą ir panašu, kad netrukus žengs į dar neatrastą segmentą, pranešama „Žinių radijo“ laidoje „Piko minutės“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors „Kia“ modelių gama pakankamai plati, tačiau iki šiol tarp savo modelių jie neturėjo pikapo, kuris būtų parduodamas visame pasaulyje.

Jau seniai sklandė kalbos, kad „Kia“ turės savo pikapą, bet specialistai sutardavo, kad greičiausiai tai bus tik Amerikos, galbūt, dar Australijos rinkoms skirta mašina, nes jose pikapai itin populiarūs.

Buvo įvardintas ir modelio pavadinimas, tai bus pikapas „Kia Tasman“. Tačiau visos kortos buvo sumaišytos, kai „Kia“ modelį tokiu pavadinimu užpatentavo daugelyje pasaulio šalių, įskaitant ir Europą.

„Tasman“ pavadinimas buvo patentuotas ir Prancūzijoje, todėl gali būti, kad naujasis „Kia“ pikapas bus parduodamas ir Europos rinkose, apie tai rašo Australijos leidinys „The Car Guy“.

Jau anksčiau „Kia“ skelbė, kad bent 2 modeliai su universalo kėbulais atsiras šio gamintojo gamoje. O bent vienas jų bus varomas elektra, panašu, kad „Tasman“ bus kaip tik toks. Globaliai parduodamas elektra varomas automobilis su atviru krovinių skyriumi.

 

Leidinys rašo, kad „Kia“ tokį automobilį kuria jau mažiausiai trejus metus. Pirmiausiai pikapas debiutuos tradicinėse rinkose – Australijoje ir Amerikoje – ir greičiausiai su vidaus degimo varikliu. Tik po to išplis pkitose šalyse.

Manoma, kad jis bus gaminamas Jungtinėse Amerikos Valstijose ir jo gamyba turėtų prasidėti jau kitais metais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Žinių Radijas
(2)
(3)
(-1)

Komentarai ()

Susijusios žymos: