„Continental“ pristato unikalias padangas. Tokių neturi joks kitas gamintojas pasaulyje  ()

„Continental“ pristatė savo tvariausias serijinės gamybos padangas „UltraContact NXT“. Gamyboje naudojant iki 65 proc. atsinaujinančių ir perdirbtų medžiagų, jos pasižymi itin didele tvarių žaliavų dalimi ir maksimaliu saugumu bei našumu. „Continental“ yra pirmasis gamintojas, pristatęs serijinės gamybos padangas, kuriose ne tik naudojama itin daug tvarių žaliavų, bet ir kurios pasižymi maksimaliu ES padangų ženklinimu – visų modelių pasipriešinimas riedėjimui, stabdymas ant šlapios dangos ir išorinis triukšmingumas yra įvertinti aukščiausia „A“ verte.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Continental“ saugumas, našumas ir tvarumas yra neatsiejami, o su „UltraContact NXT“ padangų modeliu pristatėme savo ambicingus tvarumo tikslus. Šių padangų sukūrimas yra svarus žingsnis į priekį, demonstruojantis mūsų technologinę lyderystę ir tvirtą įsipareigojimą užtikrinant tvarumą ir saugumą, – sako Ferdinandas Hoyosas, „Continental“ EMEA regiono Pakaitinių padangų padalinio vadovas. – Savo įspūdingu našumu „UltraContact NXT“ pakelia tvarumą į kitą lygį.“

Priklausomai nuo dydžio, „UltraContact NXT“ padangų gamyboje yra naudojama iki 65 procentų atsinaujinančių ir perdirbtų medžiagų, iš kurių atsinaujinančios medžiagos sudaro iki 32 proc., o perdirbtos – iki 5 procentų visų žaliavų.

Atsinaujinančios žaliavos apima iš žemės ūkio gamybos atliekų pagamintą siliką

„UltraContact NXT“ padangų gamyboje naudojamos atsinaujinančios žaliavos yra ir dervos, kurių pagrindą sudaro popieriaus ir medienos pramonės atliekos. Šios dervos pasižymi itin dideliu lankstumu, užtikrinančiu puikų sukibimą. Taip pat „Ultra Contact NXT“ sudėtyje yra silikos, kuri gerina sukibimą, mažina pasipriešinimą riedėjimui ir ilgina naudojimo laiką, ir kuri yra pagaminta iš ryžių lukštų – žemės ūkio atliekų – pelenų. Kaip ir kitose padangose, natūrali guma yra pagrindinė „UltraContact NXT“ medžiaga. Ji vis dar nepakeičiama norint užtikrinti geriausias padangų savybes, kadangi yra itin tvirta ir ilgaamžė.

Sistemingai siekiant didesnio tvarumo

 

„Continental“ nuolatos diegia naujas technologijas ir paslaugas bei naudoja tvarias medžiagas visoje gamybos grandinėje – nuo tvarių medžiagų tiekimo iki eksploatuoti nebetinkamų padangų perdirbimo. Aukščiausios kokybės padangų gamintojas siekia, kad iki 2030 metų padangų gamybai būtų naudojama daugiau nei 40 procentų atsinaujinančių ir perdirbtų žaliavų, o vėliausiai iki 2050 m. būtų naudojamos vien tik tvarios medžiagos. „UltraContact NXT“ padangos yra reikšmingas žingsnis siekiant šių ambicingų tikslų ir tampant pažangiausiu padangų gamintoju kaip yra numatyta „Vision 2030“ strategijoje.

Skirtos įvairiems automobiliams ir pavarų tipams

 

„UltraContact NXT“ yra naujas „UltraContact“ serijos, kurią „Continental“ pristatė 2022 metais, padangų modelis, pakeisiantis atitinkamo dydžio „UltraContact“ padangas. „UltraContact NXT“ padangos, kuriomis Europoje bus pradėta prekiauti šių metų liepą, yra skirtos tiek elektros, tiek ir vidaus degimo variklius turintiems automobiliams, tuo pačiu užtikrinant maksimalų efektyvumą ir optimalią ridą. Tvariausios „Continental“ serijinės padangos yra pažymėtos „EV“ logotipu (tinkamos elektromobiliams) ir skirtos tokiems populiariems modeliams kaip „Volkswagen ID.3“, „Škoda Octavia“, „Mercedes-Benz EQA“, „Tesla Model 3“, „Audi A3“ ir daugeliui kitų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(5)
(2)
(3)

Komentarai ()

Susijusios žymos: