„Mus išlaipino vidury kelio!“ Pašiurpę rusai skelbia, kas jiems nutiko Vokietijoje (Video)  ()

Vokietijoje masiškai konfiskuojami automobiliai su rusiškais numeriais. Rusijos Federacijos piliečiai skundžiasi, kad tai neteisėta ir ES taikomos sankcijos Rusijai jų neturi asmeniškai paliesti.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-15 „Mus išlaipino vidury kelio!“ Pašiurpę rusai skelbia, kas jiems nutiko Vokietijoje (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos piliečiai skundžiasi, kad jų automobilius konfiskuoja teisėsaugos ir muitinės pareigūnai Vokietijoje ir kitose ES šalyse. Kartu jie įsitikinę, kad ES sankcijos jiems neturi būti taikomos – tai bandoma įrodyti pasitelkus teisininkus.

Išsami informacija apie situaciją su rusų automobiliais aprašyta portale „Deutsche Welle“.

Leidinyje pasakojamos kelių rusų, kurie, kirsdami ES sieną, prarado automobilius, istorijos.

Pavyzdžiui, Ivanas Kovalis žiemą persikėlė į Vokietiją ir po kelių mėnesių nusprendė atsigabenti automobilį. Automobilis buvo konfiskuotas muitinėje. Kartu muitinės pareigūnai patvirtino, kad jis visus dokumentus užpildė teisingai. Tačiau jie priversti veikti pagal ES sankcijas Rusijai dėl įsiveržimo į Ukrainą.

Kitas rusas yra Sergejus Podvoiskis. Vyriškis pasakojo, kad jį, jo žmoną ir vaikus išlaipino vidury kelio, o vilkikas paėmė automobilį rusiškais numeriais.

Iš viso DW suskaičiavo apie 10 tokių atvejų.

Vokietijos muitininkai rusams paaiškino, kuo remiantis buvo areštuoti automobiliai. Konfiskavimo priežastis – 2014 metų liepos 31 dienos ES įsakymas ir jau 2022 metais įvestos sankcijos. Pagal sprendimą į Europos Sąjungą draudžiama įvežti automobilius – tiek greitaeigius, skirtus lenktynėms, tiek pikapus, tiek tokius, kuriuose telpa mažiau nei 10 žmonių. Ir nesvarbu, kokiu tikslu jie įvežami – savo reikmėms ar pardavimui, teigia Vokietijos pareigūnai.

 

Rusų pasamdyti advokatai bando grąžinti automobilius jų savininkams. Kartu jie apeliuoja į tai, kad vokiečiai netinkamai išvertė anglišką terminą. Visų pirma, angliškame tekste yra žodis „eksportas“, o vokiškame vertime – importas, tai yra „Einfuhr“.

DW turi informacijos, kad Vokietijos valdžia automobilį grąžino tik nuolat gyventi į Vokietiją persikėlusiam rusui. Likę Rusijos Federacijos piliečiai vis dar laukia, ar galės nepaisyti ES sankcijų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(139)
(0)
(139)

Komentarai ()