„Continental“ ir „Google Cloud“ į automobilius diegs generatyvinį dirbtinį intelektą  ()

2023 m. rugsėjo mėn. Miunchene vykusioje „IAA Mobility 2023“ parodoje „Continental“ paskelbė apie bendradarbiavimą su „Google Cloud“ kompanija. Abi įmonės į automobilius diegs generatyvinį dirbtinį intelektą, o „Continental“ taps vienu pirmųjų automobilinės įrangos tiekėju, integravusiu „Google Cloud“ į automobilio multimedijos sistemą. Tai leis vairuotojams palaikyti natūralų pokalbį su automobiliu tiek, pavyzdžiui, norint sužinoti informaciją apie tinkamą padangų slėgį, tiek ir domintis apie lankytinas vietas maršrute – surinkęs ir apdorojęs informaciją, atsakymus į įvairiausius klausimus pateiks generatyvinis dirbtinis intelektas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Kartu su „Google“ pristatome automobilyje veikiantį dirbtinį intelektą, taip vairuotojams užtikrindami itin intuityvią patirtį. Veikiantis kartu su mūsų didelio našumo „Smart Cockpit“ kompiuteriu, šis sprendimas serijinei gamybai turėtų būti paruoštas vos per 18 mėnesių. Taip mūsų programine įranga paremtų automobilių vizija pradeda virsti realybe“, – spaudos konferencijoje sakė „Continental“ vykdomosios valdybos narys ir Automobilių padalinio vadovas Philippas von Hirschheydtas.

Automobiliai tampa vis išmanesni

„Google Cloud“ dirbtinio intelekto sistema leidžia vairuotojams kalbėtis su savo automobiliu. Jie gali klausti apie maršrute esančius viešbučius ir lankytinas vietas, taip pat sužinoti kitą informaciją. Pavyzdžiui, jei vairuotoją domina konkretus netoliese esantis pastatas, sistema surinks duomenis realiu laiku ir juos pateiks originaliu tekstu tarsi audiogidas muziejuje.

Be to, vairuotojas gali užduoti papildomus klausimus, nekartodamas viso ankstesnio konteksto. Taip pat „Continental“ užtikrins, kad sistema turės prieigą prie konkretaus automobilio informacijos, pavyzdžiui, instrukcijos. Tai reiškia, kad ji pasakys vairuotojui, kur yra reikiamas USB prievadas ar suteiks kitą informaciją apie automobilį.

 

Be to, generatyvus „Google Cloud“ dirbtinis intelektas leis sistemai nuolatos mokytis, kurti naują turinį ir prisitaikyti prie vairuotojo prioritetų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai ()