„Mercedes“ keičia strategiją. Neliks elektromobilių žymėjimo  ()

„Mercedes-Benz“ ruošiasi pristatyti elektrinę GLC modelio versiją, tačiau ji neturės nieko bendro su įprasta versija, išskyrus pavadinimą, pranešama „Žinių radijo“ laidoje „Piko minutės“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujasis modelis vadinsis „Mercedes-Benz GLC Electro“. Jis pakeis elektromobilį „EQC“, kurio gamybą vokiečiai tyliai nutraukė dar šių metų pavasarį.

Nors automobilis debiutavo prieš penkerius metus, bet pirkėjai jo nepamėgo dėl nelabai vykusios konstrukcijos.

Koncerno vadovai nutarė visiškai atsikratyti elektromobilių žymėjimo EQ raidėmis. Visi šie modeliai pamažu bus numarinti, jų nebeliks iki kitų metų galo, o nauji modeliai turės įprastas raidines abreviatūras, kaip ir paprastose „Mercedes“ versijose.

Tai logiška, nes vokiečiai nori, kad visi „Mercedes“ automobiliai jau nuo 2030-ųjų būtų varomi tik elektra, todėl ir EQ užrašas nebetenka prasmės, nes tada jį turėtų visi modeliai.

EQC modelio vieta kol kas lieka tuščia tol, kol jos neužpildys naujas modelis – GLC elektromobilis, nors dar nėra iki galo nutarta, ar jis tikrai taip vadinsis.

Šio modelio debiutas numatytas 2026 metais. Jis bus gaminamas Jungtinėse Amerikos Valstijose, Alabamoje esančioje gamykloje. Čia jau yra gaminami du elektromobilių modeliai EQE ir EQS, kurie gaminami ant tos pačios platformos, todėl techniškai yra praktiškai identiški.

 

EQC buvo gaminamas Kinijoje ir Vokietijoje, ten pat gaminamas ir dabartinis GLC, tačiau elektrinė jo versija pas mus atkeliaus iš už Atlanto, nes JAV vyriausybė smarkiai subsidijuoja šią gamyklą, tad čia gaminti modelius bent jau kol kas apsimoka.

Vokiečiai tikisi, kad „GLC Electro“, bus vienas masiškiausių ir populiariausių „Mercedes“ gamos elektrinių automobilių, jiems žadama montuoti pačią naujausią įrangą, kuri bus ne tik inovatyvi, bet ir unikali, tačiau daugiau informacijos apie šį automobilį gamintojas kol kas neatskleidžia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Žinių Radijas
(6)
(2)
(4)

Komentarai ()