„Elektromobiliai neverti ažiotažo.“ Ekspertas atskleidžia priežastis  (7)

Jei bent šiek tiek domitės automobiliais, Mato Watsono veidas jums yra pažįstamas. Šis britas - vienas žinomiausių pasaulio automobilių žurnalistų, dažniausiai apžvelgiantis gana kasdieniškus automobilius, nors kartais sėdantis ir už superautomobilių vairo. Jis puikiai supranta automobilių rinką, nes yra vairavęs viską. Ir yra didelis elektromobilių gerbėjas. Tačiau jis atviras - dyzeliniai automobiliai vis dar yra geresni.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Watsonas, „Youtube“ kanalo „Carwow“ veidas, tinklalaidėje „Strike It Big Podcast“ teigė, kad elektromobiliai kai kuriose situacijose yra puikūs. Daugumai žmonių elektromobilis būtų nuostabi transporto priemonė. Iš tikrųjų, jei kasdien įveikiate tik porą dešimčių kilometrų, elektromobilio trūkumai jums gali būti tiesiog neaktualūs.

Watsonas atskleidė, kad nors elektromobiliai jam patinka, jis negali pakęsti politikų požiūrio, kad visi automobiliai iki tam tikros datos privalo būti elektriniai. Iš tikrųjų, tokius terminus yra numačiusios daugybė šalių. „Tai nebūtinai yra geriausias kelias. Jei ketinate važiuoti ilgas mylias, dyzelinas vis tiek yra geriausias pasirinkimas. Žmonės nenori dyzelino dėl „dyzelgeito“ skandalo ir panašių dalykų. Bet iš tikrųjų, atsižvelgiant į pritaikymo būdus, dyzelinis automobilis yra geras dalykas,“ teigia Watsonas.

Žinoma, šioje vietoje elektromobiliams labiausiai kenkia prasta įkrovimo stotelių infrastruktūra. Bet yra ir kitų problemų.

Watsonas mano, kad automobiliai su vidaus degimo varikliais trasoje yra smagesni. Jų svorio centras aukščiau, juos galima lengvinti, modifikuoti, galima žaisti su apsukomis, o ir triukšmas yra to teatro dalis. Nors elektromobiliai yra ekologiški, tylūs ir gana smagūs (na, savaip), politinis jų primetimas yra neatsakingas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(62)
(21)
(41)

Komentarai (7)