Proveržis greitajame elektrinių sunkvežimių įkrovime - „Volvo Trucks“ pristato naują paslaugą  ()

Švedijoje pradeda veikti elektriniams sunkvežimiams skirtas nacionalinis viešųjų greitųjų įkrovimo stotelių tinklas. Jam elektra tiekiama iš atsinaujinančios energijos šaltinių. Nauja „Volvo Trucks“ paslauga vežėjams leis lengvai rasti ir pasinaudoti šiomis įkrovimo stotelėmis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Elektriniams sunkvežimiams skirtų greito įkrovimo stotelių tinklas yra pagrindinė perėjimo prie tvaresnio sunkiojo transporto dalis. Švedijoje 2023 ir 2024 m. planuojama atidaryti apie 130 įkrovimo stotelių. Jas valdo kelios skirtingos įmonės, o „Volvo Trucks“ yra vienas iš partnerių.

„Volvo Trucks“ dabar pristato naują paslaugą, kuri leidžia vežėjams rasti ir pasiekti įkrovimo stotis. Paslauga iš pradžių bus pristatyta Švedijoje, o vėliau – ir kitose Europos bei pasaulio šalyse. „Volvo“ įkrovimo paslauga pirmajame etape užtikrins prieigą prie 29 įkrovimo stotelių, valdomų OKQ8. Įkrovimo stotelėse bus naudojama žalioji elektros energija.

„Tai tikras proveržis elektrifikuojant sunkųjį transportą. Mūsų klientai galės naudotis viešosiomis greitojo įkrovimo stotelėms Švedijoje, todėl dirbti su elektra varomais sunkvežimiais bus dar lengviau“, – sako Rogeris Almas, „Volvo Trucks“ prezidentas.

Naujoji paslauga yra atvira visų gamintojų sunkvežimiams, joje rodomos visos sunkiasvorėms transporto priemonėms pritaikytos įkrovimo stotelės, nepriklausomai to, kas jas eksploatuoja. Atsiskaityti už įkrovimą vartotojas gali per naująją platformą, o artimiausiu metu bus galima rezervuoti ir įkrovimo laiką.

„Klientai galės gauti patikimos informacijos, kur rasti elektra varomų sunkvežimių įkrovimo stoteles, ir būti užtikrinti, kad moka sąžiningą rinkos kainą be jokių paslėptų mokesčių. Esu įsitikinęs, kad turint galimybę suplanuoti maršrutą su minimalia administracine našta, tai yra svarbus žingsnis, kad elektriniai sunkvežimiai dar labiau populiarėtų ir tarp didesnius parkus turinčių vežėjų“, – sako Rogeris Almas.

 

„Volvo Trucks“ glaudžiai bendradarbiauja su įkrovimo stotelių operatoriais visame pasaulyje, siekdama kuo sklandžiau ir greičiau plėsti įkrovimo stotelių tinklą ir paslaugas.

„Volvo Trucks“, priklausanti „Volvo Group“, taip pat kuria įkrovimo infrastruktūrą per „Milence“, bendrą įmonę su „Daimler Truck“ ir „Traton Group“. Bendradarbiaujant bus įrengta ir eksploatuojama mažiausiai 1 700 žaliąją energiją naudojančių įkrovimo stotelių greitkeliuose ir netoli jų, taip pat logistikos centruose visoje Europoje. Čia bus galima įkrauti visas baterijose sukaupta elektros energija varomas sunkiasvores transporto priemones, nepriklausomai nuo gamintojo.

 

Kaip veikia „Volvo Trucks“ įkrovimo paslauga:

  • Įkrovimo paslauga yra „Volvo Connect“, „Volvo Trucks“ skaitmeninių paslaugų sąsajos, dalis.
  • Klientas gali rasti ir susimokėti už įkrovimą naudodamasis „Volvo Connect“ ir mobiliąja programėle. Skaitmeniniame žemėlapyje rodomos įkrovimo stotelės ir ar jose yra vietų. Artimiausiu metu bus galima rezervuoti įkrovimo laiką.
  • Atvykęs į įkrovimo stotelę klientas naudoja kortelę arba mobiliąją programėlę identifikavimui ir įkrovimui pradėti.
  • Klientui pateikiama viena konsoliduota sąskaita.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(4)
(2)
(2)

Komentarai ()

Susijusios žymos: