Mažiau skaudžių eismo įvykių: „Continental“ šviesų projekcijos didina saugumą keliuose  (0)

„Continental“ sukūrė naują technologiją, šalia automobilio rodančią perspėjamąsias dinamines projekcijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompaktiškas, bet galingas modulis naudoja mikroLED technologiją ir užtikrina didesnį saugumą šalia automobilio esantiems pėstiesiems ir dviratininkams bei sumažina nelaimingų atsitikimų, kai sužalojami žmonės, skaičių.

Naują sistemą labai lengva integruoti į transporto priemonę, nes visi komponentai – maitinimo šaltinis, grafikos apdorojimo valdiklis ir šviesų modulis telpa į kubą, kurio kraštinės ilgis yra vos penki centimetrai.

„Su mūsų nauja artimojo lauko projekcijos sistema norime padidinti eismo saugumą keliuose ir užkirsti kelią eismo įvykiams, kurių metu sužalojami žmonės – tai atitinka mūsų įsipareigojimą „Vision Zero“ strategijai, – sako Alem Helias, „Continental“ Automobilių padalinio šviesų sistemų skyriaus vadovas. – Be sprendimų, kurie didina vairuotojų ir keleivių saugumą, mes dirbame ir su sistemomis, kurios yra svarbios aplinkinių žmonių saugumui, tad mikroLED technologiją panaudojome artimojo lauko projekcijai.“

Ši sistema ne tik projektuoja vaizdus, užtikrinančius didesnį saugumą sukant ir važiuojant atbulomis, bet ir atveria naujas galimybes, kad vairavimas taptų dar malonesnis.

Artimo lauko projekcija didina saugumą šalia automobilio

 

2022-iais metais vien tik Vokietijoje daugiau nei 50 000 žmonių buvo sužaloti vairuotojams neapdairiai sukant ar važiuojant atbuline eiga. Dar viena tokių įvykių priežastis – įvažiavimas ar išvažiavimas iš stovėjimo vietos. Jau daug metų tokie eismo įvykiai yra viena dažniausių traumų priežasčių, kuriuose sužalojami pažeidžiamiausi eismo dalyviai – pėstieji ir dviratininkai.

„Artimojo lauko projekcija gali rodyti perspėjamuosius pranešimus, transporto priemonės kontūrus ir judėjimo kryptį ant žemės tiesiai priešais automobilį, – sako Maximilianas Austereris, „Continental“ Inovacijų ir šviesos sprendimų skyriaus vadovas. – Taip eismo dalyviai iš karto mato, kokia kryptimi judės transporto priemonė.“

 

Dinaminiai posūkio signalai ir papildomi perspėjimai, rodomi automobilio gale, praeivius ir dviratininkus perspėja jei transporto priemonė ruošiasi keisti kryptį arba išvažiuoti iš stovėjimo vietos. Be to, ši lengvai į automobilį integruojama technologija užtikrina ne tik saugumą, bet ir gali atlikti papildomas funkcijas, pavyzdžiui, suasmenintais užrašais pasveikinti vairuotoją ir keleivius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(5)
(0)
(5)

Komentarai (0)