Pristatyta atnaujinta ir elektrifikuota komercinių FIAT automobilių gama  ()

„FIAT Professional“ pristatė patobulintą komercinių transporto priemonių gamą: „Ducato“, „Doblo“ ir „Scudo“ modelius. Dabar kiekvieną iš šių automobilių galima įsigyti su elektrine jėgos pavara, unikaliais dizaino elementais, inovatyviomis ryšio sistemomis ir naujos kartos saugumo funkcijomis. Taip Italijos bendrovė tęsia savo misiją siūlyti naujoviškas, tvarias transportavimo priemones, kurios patenkintų besikeičiančius įvairiausių verslų lūkesčius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Pastaruosius 120 metų „FIAT Professional“ teikia į profesionalų poreikius orientuotus sprendimus lojaliems savo klientams. Remdamiesi visos „Stellantis“ grupės patirtimi, dabar galime dar labiau padidinti savo pasiūlą. Mūsų flagmanas „Ducato“ nuosekliai pirmavo rinkoje nuo 2014 iki 2021 metų, nuolat plėsdamas ekologiškumo ir technologijų našumo ribas“, – sakė FIAT ir „FIAT Professional“ generalinis direktorius ir pasaulinis „Stellantis“ koncerno rinkodaros vadovas Olivier Francois.

Tarp populiariausių

Daugiau nei 80 valstybių parduodamas „Ducato“ yra vienas iš FIAT visų laikų bestselerių – per 40 metų pagaminta jau virš 3,5 mln. šių automobilių. Dėl universalaus dizaino ir našumo jis tapo vienu patikimiausių ir labiausiai profesionalų bei specializuotų versijų kūrėjų vertinamų furgonų.

Naujasis „Ducato“ atitiks visus naudotojų poreikius dėl galimybės rinktis iš įvairiausių galios sistemų, taip pat – ir naujausios elektrinės versijos. Gamintojo originali elektrinė pavara užtikrina didelį viena įkrova įveikiamą atstumą, o furgono naujinimai apima tiek išorės, tiek vidaus išvaizdą.

Viena svarbiausių inovacijų tapo elektrinėje versijoje montuojama naujoji 110 kWh talpos baterija, o naujasis elektros motoras gali išvystyti maksimalią 200 kW galią bei akimirksniu pasiekiamą 410 Nm sukimo momentą. Įkrovimo sistema taip pat visiškai nauja, turi du integruotus įkroviklius, priimančius iki 11 kW krovimo galią kintamosios srovės (AC) stotelėse arba iki 150 kW naudojant nuolatinės srovės (DC) įkroviklį.

Naujajame modelyje įdiegta gausybė pagalbinių vairavimo sistemų, įskaitant visišką stabdymo kontrolę, eismo ženklų atpažinimą, perspėjimo apie nukrypimą nuo eismo juostos funkciją, dėmesio asistentą bei išmanųjį greičio asistentą. Kartu šios technologijos užtikrina antrąjį autonomiškumo lygį, o furgonas tampa saugiausias savo segmente.

„E-Ducato“ salone taip pat apstu patobulinimų. Jais buvo siekiama padidinti automobilio praktiškumą ir kelionių kokybę. Tai – ir beraktė atrakinimo bei užvedimo sistema, elektrinis stovėjimo stabdys, radijo ir navigacijos sistema su 10 colių įstrižainės ekranu. Pastaroji sujungta su elektromobiliams būdingomis funkcijomis bei 7 colių visiškai skaitmeniniu prietaisų skydeliu.

Visuose naujuosiuose automobiliuose įrengta galinio vaizdo kamera, o jos vaizdas papildomas virtualiomis linijomis, aiškiai parodančiomis, kur judės transporto priemonė sukant vairą. Naujai perplanuotame salone kūrėjai sumontavo naują prietaisų skydelį, vairą bei elektrinį jo stiprintuvą, erdvesnes durelių dėtuves, kokybiškas medžiagines sėdynes ir įdiegė automatinę klimato kontrolės sistemą.

 

Papildomos įrangos sąraše – belaidis mobiliųjų įrenginių įkroviklis, dvigubi USB-A ir USB-C lizdai, centre įtaisytas 230 voltų maitinimo lizdas, šildomas priekinis stiklas, skaitmeninis galinio vaizdo veidrodėlis ir 360 laipsnių parkavimosi jutikliai.

Geriau atitiks šiuolaikinius poreikius

Naujojo „Doblo“ kūrėjai visiems profesionaliems vairuotojams siūlo aibę išradingų novatoriškų sprendimų – dėl jų vairuoti mieste bus saugiau ir lengviau. Tiek vidaus degimo varikliais varoma, tiek elektrinė versijos išsaugojo savo patraukliausias savybes ir buvo papildytos naujomis funkcijomis, geriau atitinkančiomis šiuolaikinių verslų lūkesčius ir kintančius mobilumo poreikius.

Modelis išsiskiria atnaujintu išorės dizainu, optimizuotu vairavimu, saugumo patobulinimais ir geresne elektrine versija. Pastarosios viena įkrova nuvažiuojamas atstumas išaugo iki 330 km, o įrengtas šilumos siurblys padidino elektromobilio našumą ir komfortą.

Naujajame „E-Doblo“ po vairu sumontuotos mentelės, kuriomis galima valdyti regeneracinio stabdymo intensyvumą. Vairuotojai gali rinktis iš trijų – „Normal“, „Eco“ ir „Power“ – važiavimo režimų.

 

Elektromobilį įmanoma sparčiai įkrauti naudojant integruotą 7,4 kW įkroviklį arba papildomai pasirenkamą 11 kW trifazį įkroviklį. Elektromobilio kėbulas visiškai tokio pat dydžio kaip modelių su vidaus degimo varikliais. Dėl didelės krovinių erdvės jis atitinka įvairius profesionalų poreikius.

Abiejuose modeliuose sumontuotas „Magic Plug“ – elektros maitinimo lizdas, prie kurio galima prijungti įvairius įrankius, mobilias dirbtuves ar kitus iki 400 V maitinimo sistemas turinčius prietaisus.

Tiek „Ducato“, tiek „Doblo“ išsiskiria naujomis technologijomis – pavyzdžiui, skaitmeniniu galinio vaizdo veidrodėliu, kuriame pateikiamas dviejų kamerų filmuojamas vaizdas. Ir šiame modelyje standartiškai įdiegtas visas pagalbinių vairavimo sistemų paketas, o papildomai yra galimybė įsidiegti adaptyviąją greičio palaikymo sistemą su visiško sustojimo funkcija.

Išgrynintas našumas

Adaptyviame ir pažangiame naujajame „Scudo“ įdiegta „Magic Cargo“ funkcija leidžia profesionalams maksimaliai išnaudoti erdvę: pakrovimo vietą galima išplėsti iki 4,02 metro „Maxi“ versijoje ar 3,67 metro standartiniame modelyje. Praktiškumą padidina ir sulankstoma priekinė sėdynė – ji gali būti naudojama kaip nešiojamojo kompiuterio ar planšetės stalas arba kaip patogi valgymo zona.

 

Automobilyje įrengta daug papildomų daugiafunkcių skyrių, įskaitant erdvesnę viršutinę centrinę saugyklą, išplėsta smulkių daiktų laikymo vieta centrinėje konsolėje (dabar čia telpa du išmanieji telefonai), taip pat pritvirtinti didesni dvigubi puodelių laikikliai.

Naujajame „Scudo“ montuojamas 10 colių įstrižainės centrinis jutiklinis ekranas, per kurį valdoma informacijos ir pramogų sistema su GPS, skaitmeniniu radiju, MP3 grotuvu, 4 USB lizdais ir „Wi-Fi“ jungtimi. Išmaniųjų telefonų naudotojai savo įrenginius gali prijungti per „Apple CarPlay“ arba „Android Auto“ sistemas. Matomumą „Scudo“ vairuotojams pagerina skaitmeninis galinio vaizdo veidrodėlis.

„E-Scudo“ galima rinktis su 50 kWh arba 75 kWh talpos baterijomis. Pirmoji užtikrina iki 224 km viena įkrova nuvažiuojamą atstumą, antroji – iki 350 km.

Dėl trumpesnės įkrovimo trukmės ir beveik jokio poveikio aplinkai iki 1,4 tonos naudingosios apkrovos galintis pakelti ir iki 6,6 m3 krovinio erdvės turintis modelis yra tinkamas pasirinkimas verslams ir profesionalams, kurie galvoja apie poveikį aplinkai bei savo klientų ekologinius interesus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai ()

Susijusios žymos: