„Tai pavojinga.“ Mechanikas skelbia mygtuką automobilyje, kurio geriau niekada nespausti  (2)

Mechanikas Scotty Kilmeris įspėjo vairuotojus apie mygtuką, kurio jis nerekomenduoja naudoti ilgoje kelionėje, jei norite išvengti mieguistumo kelyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mechanikas įspėjo vairuotojus apie mygtuką automobilyje, kurio geriau niekada nespausti.

Kai vairuojate automobilį, ypač užteršto oro sąlygomis, galite įjungti recirkuliacijos režimą. Tai reiškia, kad oras salone nesimaišo su lauke esančiu oru, o yra nuolat filtruojamas ir valomas. Tokiu būdu galite apsaugoti save ir keleivius nuo kenksmingų dalelių, bakterijų ir virusų, kurie gali patekti per ventiliaciją.

Tačiau nereikėtų nuolat naudoti recirkuliacijos režimo, nes dėl to gali sumažėti deguonies ir padidėti anglies dioksido kiekis salone. Tai gali sukelti nuovargį, galvos skausmą ir lemti sumažėjusią koncentraciją.

56 metų mechanikas Scotty Kilmeris teigia, kad oro kondicionavimo sistema turėtų veikti su grynu oru, o ne recirkuliuojančiu oru.

Priešingu atveju dėl padidėjusio anglies dioksido kiekio salone vairuotojas gali jaustis mieguistas. Tai ypač pavojinga ilgų kelionių metu.

 

„Taigi, palikite oro kondicionierių įjungtą su gryno oro nustatymu, kai važiuojate greitkeliu ilgoje kelionėje“, – perspėjo Kilmeris.

Jei lauke karšta, šiek tiek atidarius galinius langus, recirkuliacija veiks normaliai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(8)
(23)

Komentarai (2)