„Volkswagen ID.7“ išrinktas „Vokietijos metų automobiliu 2024“  ()

Naujos kartos elektrinis sedanas „Volkswagen ID.7“ išrinktas „Vokietijos metų automobiliu 2024“. Iš vietos žurnalistų ir užsienio apžvalgininkų sudaryta komisija kiek anksčiau jau buvo paskelbusi šį elektromobilį geriausiu šių metų konkurso „premium“ segmento atstovu. „Volkswagen ID.“ šeimos flagmanas ID.7 yra pirmasis prekės ženklo aukštesnio segmento modelis. Lietuvoje naujasis elektromobilis debiutuos 2024 metų pradžioje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Ką tik pristatėme naująjį ID.7 ir prestižinio konkurso komisija iš karto pripažino jį Vokietijos metų automobiliu – tai neįtikėtina sėkmė! Šis laimėjimas rodo, kad einame teisingu keliu: užtikriname aukščiausią kokybę, intuityvų valdymą ir efektyvumą, tačiau nepamirštame ir vairavimo malonumo. Tai 100 proc. „Volkswagen“ automobilis“, – sakė „Volkswagen“ generalinis direktorius Thomas Schäfer.

Iki 700 kilometrų (pagal WLTP) viena įkrova nuvažiuojamas atstumas, efektyvi pavara, erdvus interjeras ir pažangiausios technologijos užtikrina, kad ID.7 sedanas idealiai tinka ilgoms kelionėms. Beveik penkių metrų ilgio kėbulą turintis modelis taip pat išsiskiria į vartotoją orientuota valdymo koncepcija ir šiuolaikiška išvaizda. Pirkėjams taip pat bus siūloma visais ratais varoma GTX versija ir ID.7 universalas. Visos versijos Baltijos šalyse debiutuos 2024 metais.

ID.7 tapo jau šeštuoju elektromobiliu, pelniusiu Vokietijos metų automobilio titulą. Praėjusiais metais „Volkswagen ID.Buzz“ nugalėjo šio prestižinio konkurso „Alternatyvios energijos“ kategorijoje.

ID.7 yra pirmasis ant MED platformos gaminamas modelis, kuriame montuojama itin efektyvi naujos kartos elektros pavara. Elektromobilyje montuojamas 210 kW (286 AG) galią išvystantis elektros motoras – galingiausias iki šiol „Volkswagen ID.“ šeimos modeliams skirtas variklis. Toks elektros motoras bus montuojamas nepriklausomai nuo pasirinktos baterijos. Beveik penkių metrų ID.7 kėbulas buvo suprojektuotas išskirtinį dėmesį teikiant aerodinamikai.

 

„Volkwagen Passenger Cars“ veikia daugiau nei 140 rinkų pasaulyje, o gamybą vykdo 29-iuose fabrikuose 12-oje valstybių. 2022-aisiais „Volkwagen“ iš viso klientams pristatė 4,6 mln. automobilių. Populiariausiais tapo „Polo“, „T-Roc“, „T-Cross“, „Golf“, „Tiguan“ ir „Passat“, taip pat elektromobiliai ID.3, ID.4, ID.5 ir ID.6. Pernai klientams visame pasaulyje pristatyta daugiau nei 330 tūkst. elektromobilių. „Volkswagen“ visame pasaulyje dirba daugiau nei 170 tūkst. žmonių. Įmonės strategija ACCELERATE skatina ją tapti geidžiamiausiu tvaraus mobilumo prekės ženklu. 

 

„Møller Mobility Group AS“ priklausanti „Møller Baltic Import SE“ yra „Audi“ automobilių importuotoja Latvijoje ir Lietuvoje bei „Volkswagen“ automobilių importuotoja Baltijos šalyse. „Møller Baltic Import“ apyvarta 2022 m. siekė 287 mln. eurų, o pelnas – 14 mln. eurų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(3)
(0)
(3)

Komentarai ()

Susijusios žymos: