JAV mokslininkai atskleidė negailestingą tiesą apie elektromobilius: tyrimo duomenys nustebins  (11)

Jungtinių Amerikos Valstijų mokslininkai teigia, kad elektromobilių indėlis į ekologiją – perdėtas, skelbiama „Žinių radijo“ laidoje „Piko minutės“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Džordžo Vašingtono universiteto mokslininkai, drauge su kolegomis iš Nacionalinės atsinaujinančių energijos šaltinių laboratorijos, atliko tyrimą. Jie išstudijavo net 25 milijonų automobilių ridą. Šie automobiliai buvo gaminti nuo 2016 m. ir riedėjo JAV keliais.

Tyrimo tikslas – palyginti, kiek kilometrų per metus pravažiuoja automobiliai su vidaus degimo varikliu ir kiek tie, kurie yra varomi elektra.

Pasirodo, kad elektromobiliai per metus nuvažiuoja gerokai mažesnį atstumą. Tyrimas atskleidė, kad amerikiečiai elektromobiliais vidutiniškai nuvažiuoja po 7 tūkst. mylių, tai yra, daugiau nei 11 tūkst. kilometrų.

Automobiliai su benzininiais varikliais vidutiniškai pravažiuoja po 17 tūkst. kilometrų – daugiau nei dvigubai didesnį atstumą negu elektromobiliai.

Kaip teigia vienas šio tyrimo dalyvių Džonas Helverstonas, dabartiniai elektromobiliai naudojami rečiau negu benzininiai automobiliai. Tam, kad klimatui būtų kuo didesnė teigiama įtaka – turėtų būti atvirkščiai.

 

Reiškia, kad elektromobiliai neturi tokio įtakos klimato kaitai, kaip buvo manoma. Jie perkami, bet jais rečiau naudojamasi, todėl mokslininkai teigia, kad jų daroma įtaka yra pervertinama.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Žinių Radijas
(32)
(13)
(19)

Komentarai (11)

Susijusios žymos: