Dar galingesni ir talpesni naujos kartos „Volkswagen Amarok“ pikapai – jau Lietuvos keliuose  (1)

„Volkswagen“ salonuose Lietuvoje jau galima išbandyti ir užsisakyti naujos kartos „Amarok“ modelį. Legendinio pikapo kaina prasideda nuo 51879 eurų. Iš anksto užsakyti pirmieji automobiliai jau važinėja šalie keliuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Pirmieji iš anksto užsakyti „Volkswagen Amarok“ automobiliai jau pristatyti klientams – iš viso Baltijos šalių keliuose jau važinėja daugiau nei 20 naujos kartos pikapų. Pirkėjų susidomėjimas naujuoju modeliu ir toliau nemažėja. Baltijos šalyse iš viso jau užsakyta daugiau nei 200 automobilių, iš jų 70 – Lietuvoje, o tai rodo didelę paklausą. Likę iš anksto užsakyti automobiliai sparčiai pristatomi į vietines atstovybes, iš kurių keliaus tiesiai pas klientus, kurie jau pasiruošę naujiems nuotykiams su „Volkswagen Amarok“. Norintiems itin greitai gauti naują pikapą greitai atstovybėse netrukus bus teikiami ir sandėlių pasiūlymai“, – sako „Volkswagen Commercial Vehicles“ prekės ženklo vadovė Baltijos šalyse Merli Ainsaar. 

„Pikapo kėbulo tipo automobilių segmentas per pirmuosius devynis 2023 metų mėnesius, lyginant su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, Lietuvoje išaugo 19 proc. Tai atspindi klientų – tiek įmonių, tiek ir privačių pirkėjų – siekį atnaujinti savo transporto parką ir pakeisti senus automobilius naujais, modernesniais bei technologiškai pažangesniais modeliais“, – priduria M. Ainsaar.

Galingesnis variklis

Lietuvos pirkėjams siūlomi trys skirtingi „Amarok“ komplektacijos lygiai – „Style“, „PanAmericana“ ir „Aventura“. Visuose naujos kartos pikapuose montuojamas 240 AG (177 kW) galią ir 600 Nm sukimo momentą išvystantis 3 litrų darbinio tūrio, V6 tipo dyzelinis variklis su turbina. Šis motoras standartiškai komplektuojamas su automatine 10 laipsnių pavarų dėže ir „4Motion“ visų varančiųjų ratų sistema. Pastaroji technologija leidžia vairuotojui rinktis įvairius važiavimo režimus.

 

Dar erdvesnis ir talpesnis

Naujos kartos „Amarok“ pikapo kėbulo ilgis siekia 5350 mm. Automobilio ratų bazė yra 173 mm ilgesnė nei ankstesniojo modelio ir apima 3270 mm. Tai leido padidinti kabinos erdvę ir užtikrinti geresnį stabilumą kelyje. Pikapas yra parengtas įvairiems iššūkiams tiek važiuojant bendrojo naudojimo keliais, tiek įveikiant bekelę. Automobilio krovinių skyriuje telpa europadėklas, o taip pat su naujuoju „Amarok“ galima tempti iki 3,5 tonos sveriančią priekabą. 

Komfortą užtikrinančios technologijos

Naujos kartos „Amarok“ gali būtina diegiama iki šešių skirtingų vairavimo režimų ir profilių. Tai padeda vairuotojams įvairiose situacijoje – pavyzdžiui, važiuojant slidžia danga arba įveikiant sudėtingą bekelę. „Amarok“ taip pat pirmą kartą diegiama daugiau nei 20 naujų pagalbinių sistemų, suteikiančių daugiau užtikrintumo nei bet kuriame ankstesniame modelyje. Adaptyvusis greičio palaikymas, „IQ.Light LED“ matricos priekiniai žibintai ir dinaminis šviesų valdymas užtikrina dar didesnį vairavimo malonumą.

 

Šiuolaikiškas aukštos kokybės interjeras

12 colių skaitmeninis prietaisų skydelis ir jutiklinis tokio paties dydžio multimedijos ekranas įeina į visų „Amarok“ modelių standartinę komplektaciją, pradedant nuo „Style“ įrangos lygio. Apgalvotos skaitmeninės funkcijos, ergonomiškai išdėstyti mygtukai ir rankenėlės užtikrina intuityvų „Amarok“ įrangos valdymą. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(5)
(1)
(4)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: