Dar solidesnis ir pažangesnis naujasis „Audi Q8“ visureigis – jau Lietuvoje  ()

Šalies gatvėse jau galima pamatyti naujus prabangius visureigius „Audi Q8“ – atnaujintas ir dar pažangesnis modelis jau pasiekė Lietuvą. Visapusiškai patobulintas Q8 modelis „Audi“ visureigių šeimos hierarchijoje užima aukščiausią poziciją. Sportiškas kupė silueto SUV modelis išlaikė charakteringą ir visur atpažįstamą išvaizdą, o atnaujintas dizainas ir pakeisti priekiniai bei galiniai žibintai išryškino jo šiuolaikiškumą. Q8 pirkėjams nuo šiol taip pat suteikiama dar daugiau suasmeninimo galimybių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naująjį „Audi Q8“ jau galima įsigyti visose „Audi“ atstovybėse Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje. Bazinės komplektacijos visureigio kaina prasideda nuo 82 900 eurų.

„Audi“ SUV modelių gamos flagmano naujojo Q8 klientai laukė su nekantrumu. Nors nuo išankstinių pardavimų pradžios dar nepraėjo nė mėnuo, pirkėjai Latvijoje ir Lietuvoje iš viso jau užsisakė daugiau nei 40 automobilių. Pirmieji visureigiai jiems bus pristatyti sausio mėnesį. Išskirtiniu dizainu, efektyviais ir galingais varikliais bei suasmeninimo galimybėmis naujasis Q8 idealiai įkūnija „Audi“ šūkį – „Pažanga, kurią galite pajusti“ (angl. Progress you can feel). Pokyčiai tikrai pastebimi visose srityse“, – sako „Audi“ prekės ženklo vadovas Lietuvos ir Latvijos rinkose Ilgvars Lubka. 

Pasirinkimas pagal poreikius

„Audi Q8 55 TFSI“ modelyje montuojamas trijų litrų darbinio tūrio šešių cilindrų benzininis variklis su tiesioginiu įpurškimu. Šis motoras išvysto 340 AG galią ir 500 Nm sukimo momentą.

Visi naujajame „Audi Q8“ modelyje montuojami V6 tipo varikliai komplektuojami su aštuonių laipsnių „tiptronic“ automatinėmis pavarų dėžėmis, nuolatinėmis „quattro“ keturių varančiųjų ratų pavaromis ir švelniojo hibrido sistemomis. Pastaroji technologija leidžia iki 0,5 l/100 km sumažinti vidutines degalų sąnaudas. 

„Q8 45 TDI quattro“ modifikacijoje montuojamas itin ekonomiškas trijų litrų dyzelinis variklis, išvystantis 231 AG galią ir itin solidų 500 Nm sukimo momentą. Antrasis dyzelinių visureigių gamos pasiūlymas – „50 TDI quattro“ modelis, kuriame montuojama 286 AG galią ir 600 Nm sukimo momentą išvystanti trijų litrų darbinio tūrio variklio versija.

Itin greita sportiškiausia versija

Sportiškumu labiausiai išsiskiria galingiausia SQ8 versija. Didžiausią įspūdį palieka naujas priekinis oro aptakas ir išraiškingas galinis difuzorius. SQ8 modelyje montuojamas ilgą laiką tobulintas 4 litrų darbinio tūrio TFSI benzininis variklis, išvystantis 507 AG galią ir 770 Nm sukimo momentą.

Prekės ženklo entuziastams puikiai žinomas V8 tipo motoras komplektuojamas su aštuonių laipsnių „tiptronic“ automatine pavarų dėže ir nuolatine „quattro“ keturių varančiųjų ratų pavara. Sportiškoji SQ8 modifikacija nuo 0 iki 100 km/val. įsibėgėja vos per 4,1 sekundės ir išvysto maksimalų elektronikos ribojamą 250 km/val. greitį.   

Stabilumą užtikrinanti pakaba

 

Tik „Audi“ gali važiuoti taip, kaip „Audi“. Šis keturių žiedų prekės ženklo dažnai naudojamas valdymo savybių apibendrinimas galioja ir Q8 modeliui. Naujojo visureigio valdymą gamintoja apibūdina kaip subalansuotą, solidų, kontroliuojamą, tikslų ir nereikalaujantį papildomų pastangų. 

Pirkėjai papildomai gali rinktis elektronikos valdomą pneumatinę pakabą su nuolatos kontroliuojama amortizavimo sistema. Siūloma tiek standartinė adaptyvioji pakaba, tiek ir sportiškam važiavimui pritaikyta speciali jos versija.

Aukšto lygio saugumą ir komfortą taip pat užtikrina papildomai siūloma visų vairuojamų ratų sistema. Įdiegus šią technologiją važiuojant nedideliu greičiu galiniai ratai pasisuka iki penkių laipsnių kampu priešinga kryptimi nei priekiniai. Tai leidžia vienu metru sumažinti apsisukimo spindulį ir pastebimai padidina manevringumą. Važiuojant dideliu greičiu galiniai ratai pasisuka ta pačia kryptimi, kaip ir priekiniai. Tai garantuoja didesnį stabilumą.

Išraiškingas išorės dizainas

 

Atnaujintas kupė silueto Q8 modelis išsiskiria ryškiu dizainu, kuriame dera sportiškumas ir elegancija. Apgalvotos ir nereikalingomis detalėmis neperkrautos formos bei sklandūs paviršiai formuoja dinamišką Q8 visureigio kėbulą. Trumpos iškyšos ir ilga ratų bazė leido „Audi“ dizaineriam sukurti sportiškas, bet tuo pat metu elegantiškas modelio proporcijas, kurias pabrėžia papildomi akcentai – išskirtinės kėbulo spalvos ir unikalūs ratlankiai.

Formuodami vienalytį Q8 dizainą „Audi“ specialistai taip pat nuosekliai mažino apdailos detalių skaičių. Bazinės komplektacijos modelį, „S line“ paketo detalėmis papuoštą versiją ir SQ8 modifikaciją galima lengvai atskirti pagal priekinį buferį, durų apdailą ir difuzorių. Bazinėje versijoje kontrastinėmis spalvomis nudažytos detalės taip pat pabrėžia modelio tvirtumą. 

Visuose „Audi Q8“ modeliuose nuo šiol montuojama aukščiausios kokybės išmetimo sistema su itin efektingai atrodančiais antgaliais. „S line“ apdailos paketas dabar dar labiau atitinka galingiausios SQ8 versijos stilių, o automobilio išorėje labiausiai pastebimos šoninės priekinio buferio oro įsiurbimo angos.

 

Solidumo Q8 išorės dizainui suteikia novatoriški priekiniai LED žibintai su HD matricos technologija ir papildomais lazeriais bei viršuje įrengtomis skaitmeninėmis dienos šviesomis. „Premium“ segmento modelio statusą pabrėžia ir Q8 visureigyje pirmą kartą montuojami OLED galiniai žibintai. Pažangios technologijos galinius žibintus sujungia visą automobilio plotį apimanti LED juosta su juoda apdaila su integruotais „Audi“ logotipo žiedais.

„Audi Q8“ išvaizda buvo pakeista laikantis naujos prekės ženklo dizaino koncepcijos. Geriausias to pavyzdys yra naujas dvimatis logotipas, kuriuo pirmą kartą buvo papuoštas „Q8 e-tron“ elektromobilis. Logotipo chromą pakeitė kontrastinės balta ir juoda spalvos, o renkantis papildomai siūlomą apdailos paketą vietoje baltos spalvos naudojama pilka. Pastaruoju atveju logotipo žiedai efektingai blizga juoda spalva. Q8 modelio statramsčius nuo šiol taip pat puošia versiją žymintys ženkliukai.

Apdaila kiekvienam pagal skonį

Atnaujinant modelį taip pat buvo peržiūrėti ir Q8 siūlomos įrangos sąrašai ir nuo šiol pirkėjams siūlomi nauji įrangos pasirinkimai. Pavyzdžiui, baziniam modeliui galima rinktis sidabro atspalvio natūralaus uosio apdailą, o „S line“ arba SQ8 įrangos pasirinkimuose atsirado dygsniuoto anglies pluošto ir aliuminio detalės. Be to, naujos komplektavimo galimybės neapsiriboja vien interjero apdaila. Klientams dar siūlomi ir penki naujo dizaino ratlankių komplektai, kurių dydis siekia nuo 21 iki 23 colių.

 

Atnaujinant modelį buvo praplėsta ir suderinamų programėlių pasiūla. Nuo šiol Q8 keleiviai irgi galės naudotis populiariomis trečiųjų šalių programėlėmis, pavyzdžiui, „Spotify“ ar „Amazon Music“. Suasmeninti multimedijos sistemą papildomai padės nuolatinis programinės įrangos atnaujinimas ir plečiamas programėlių sąrašas.

Žvelgiant į Q8 diegiamas pagalbines sistemas, didžiausių patobulinimų sulaukė aplinkos stebėjimo įranga. Virtualiame „Audi“ prietaisų skydelyje įspūdinga HD raiška nuo šiol rodomi įspėjimai apie nukrypimą nuo eismo juostos, pranešimai apie atstumą iki priekyje važiuojančios transporto priemonės (sunkvežimio, automobilio ir motociklo), pagalbos įveikiant sankryžas signalai ir internetu gaunama eismo informacija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(1)
(0)

Komentarai ()

Susijusios žymos: