„Škoda“ pristatė atnaujintą „Enyaq“ šeimą: siūlys galingesnes ir prabangesnes versijas (Foto)  (1)

Bendrovė „Škoda Auto“ visapusiškai atnaujino elektromobilių „Enyaq“ šeimą. Pirmą kartą vairuotojams suteikta galimybė populiariuosius čekų modelius rinktis su prabangiausia „Laurin & Klement“ apdaila. Naujos versijos modelyje taip pat įdiegta atnaujinta, intuityvesnė vartotojo sąsaja. Tačiau tikruosius elektromobilių gerbėjus labiausiai patrauks techniniai atnaujinimai: „Enyaq“ ir „Enyaq Coupe“ dabar turi dar galingesnę pavarą, pasižymi trumpesniu įkrovimo laiku ir nuvažiuoja didesnį atstumą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Mūsų „Enyaq“ šeima leido tvirtai įkelti koją į elektromobilių rinką – vien per pirmuosius devynis 2023 metų mėnesius visame pasaulyje pristatėme 55 tūkst. automobilių, arba 47 proc. daugiau nei per analogišką laikotarpį prieš metus. Ši sėkmė taip pat skatina mus nuosekliai tobulinti automobilį.

Atidžiai įsiklausėme į klientų poreikius, todėl atnaujintame modelyje pristatome „Laurin & Klement“ apdailą, galingesnes ir našesnes pavaras bei naują programinės įrangos versiją su informacijos ir pramogų sąsaja. Ji tapo dar funkcionalesnė ir intuityvesnė nei kada nors anksčiau“, – pažymėjo už pardavimą ir rinkodarą atsakingas „Škoda Auto“ valdybos narys Martinas Jahnas.

Gerokai galingesnis

Atnaujintoje „Enyaq“ šeimoje našesnės ir galingesnės 85 bei 85x versijos keičia 80 ir 80x modifikacijas. Kaip ir sportiškajame RS modelyje, jose montuojama pajėgesnė galios sistema su pažangiu nuolatiniu sinchroniniu elektros motoru ant galinės ašies, suteikiančiu galimybę išvystyti maksimalų 180 km/val. greitį.

Palyginti su 80 modeliu, „Enyaq 85“ galia išaugo net 60 kW ir dabar siekia 210 kW. „Enyaq 85x“ su visų varomųjų ratų sistema dabar taip pat išvysto 210 kW galią, arba 15 kW daugiau nei pirmtakas. Tuo metu „Enyaq RS“ versijos galia išaugo 30 kW ir pasiekė 250 kW. Maksimalus sukimo momentas taip pat įspūdingai didėjo – nuo 310 iki 545 Nm.

„Škoda Enyaq RS“. Gamintojo nuotr. (Atvira licencija)

Optimizuota aukštos įtampos baterija su pažangesne šilumos valdymo technologija leido padidinti viena įkrova „Enyaq 85“ SUV modelio nuvažiuojamą atstumą iki 560 kilometrų, o „Enyaq 85 Coupe“ versija įveikia net 570 km.

„Enyaq 85x“ ir „Enyaq RS“ versijos su visų varomųjų ratų sistemomis dabar pasižymi didesniu įkrovimo našumu ir leidžia tiesioginės srovės sparčiojo įkrovimo stotelėse priimti iki 175 kW įkrovimo galią. Įkrauti 82 kWh talpos (77 kWh naudingosios talpos) bateriją nuo 10 iki 80 proc. dabar užtrunka tik 28 minutes, arba 8 minutėmis (22 proc.) trumpiau nei ankstesniuose modeliuose.

 

„Enyaq 85“ versijos su galiniais varomais ratais ir toliau galės būti įkraunamos iki 135 kW galia.

Bazinis „Enyaq 60“ variantas technologiškai liko nepasikeitęs.

Nauja programinė įranga

Naujoji programinė įranga leido „Enyaq“ šeimoje įdiegti išankstinio akumuliatoriaus temperatūros reguliavimo funkciją. Dabar galima tinkamai paruošti baterijos temperatūrą prieš numatomą įkrovimą aukšta sparta tiesiogine elektros srove ir taip 22 proc. paspartinti patį įkrovimą.

Be to, sistema pati supranta, kai elektromobilis važiuoja įkrovimo stotelės link, ir gali iš anksto automatiškai pradėti šildyti ar vėsinti akumuliatorių.

Naujoji vartotojo sąsaja turi intuityvesnę meniu struktūrą. Vairuotojai gali pasirinkti dažniausiai naudojamus transporto priemonės valdiklius ar programėles ir jiems nustatyti skirtus sparčiuosius klavišus. Atnaujinta navigacijos sistema pasižymi nauja žemėlapių grafika ir plačiau rodomais žemėlapiais.

 

Tarp kitų elektromobilio programinių naujovių išsiskiria „Walkaway“ funkcija, skirta KESSY beraktei atrakinimo sistemai. Ji automatiškai užrakina automobilį, kai vairuotojas nuo jo nutolsta su raktu.

„Škoda Enyaq Coupe RS“. Gamintojo nuotr. (Atvira licencija)

Elegantiškiausia apdaila

Atnaujinus „Enyaq“ modelius, dabar aukščiausiu jų apdailos ir įrangos lygiu tapo prabangioji „Laurin & Klement“ versija. Tarp pirkėjų populiari versija pasižymi gausesne standartiškai montuojama įranga. Pavyzdžiui, ji apima matricinius priekinius LED žibintus ir galines bei posūkių LED lempas, taip pat chromuotas priekines groteles su 131 diodo šviesos apdaila.

 

Pasirinkus šį apdailos lygį, elektromobilis komplektuojamas su išskirtinio dizaino 20 ar 21 colio skersmens lengvojo lydinio ratlankiais. Buferiai, difuzorius ir šoniniai veidrodėliai padengti rafinuotomis pilkos platinos spalvos apdailos detalėmis, o šoniniai aerodinaminiai apvadai dažomi kėbulo spalva.

„Škoda Enyaq Laurin & Klement“. Gamintojo nuotr. (Atvira licencija)

„Laurin & Klement“ apdailos versijos salone montuojamos elektra valdomos, šildomos ir ventiliuojamos priekinės sėdynės su atminties ir masažo funkcijomis. Jų galvų atlošai išsiuvinėti „L&K“ logotipais.

Naujieji „Enyaq“ modeliai taip pat išsiskiria tuo, kad gamintojas jų pavadinimuose nebenaudoja ženklo iV.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(5)
(1)
(4)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: