„Volkswagen“ turi pasiūlymą „Renault“: tai būtų vienas pigiausių elektromobilių Europoje  (3)

„Volkswagen“ koncerno vadovai kreipėsi į „Renault“ siūlydami kartu kurti elektra varomą automobilį, kuris kainuotų mažiau negu 20 tūkst. eurų, rašo Vokietijos „Handelsblatt“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šio bendradarbiavimo tikslas yra greičiau sukurti tokį elektra varomą automobilį, kuris taptų išties masiniu. Taip europiečiai bendromis pastangomis siekia apsisaugoti ir nuo Kinijoje gaminamų automobilių antplūdžio.

Kaip pasakojama „Žinių radijo“ laidoje „Piko minutės“ į Europos rinką iš visų kampų bando patekti įvairios Kinijos automobilių gamybos kompanijos. Kinai turi gerokai daugiau patirties, kuriant pigius elektromobilius.

„Auto news“ kreipėsi į abi kompanijas dėl komentarų, tačiau vokiečiai iš „Volkswagen“ griežtai atsisakė komentuoti šią naujieną, o prancūzų „Renault“ tik užsiminė, kad ieško įvairių galimybių bendradarbiavimui, tačiau pabrėžia, kad kol kas jokio susitarimo dėl šios žinios nėra pasiekta.

„Renault“ jau parodė mažylio „Twingo“ koncepciją, o serijinė versija turėtų atsirasti po dviejų metų. Savo ruožtu vokiečiai kuria modelį, mažesnį už „Volkswagen ID.2“.

 

Manoma, kad abiems kompanijoms apjungus jėgas, pavyktų smarkiai sumažinti tiek gamybos, tiek ir kūrimo kaštus, o automobiliai galėtų būti sukurti ant vienos platformos su vienoda technine dalimi, tačiau skirtingais dizainais. Jeigu šis projektas pavyktų, tai būtų vienas pigiausių elektra varomų automobilių, gaminamų Europoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Žinių Radijas
(12)
(3)
(9)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: