Pirmą kartą pasaulyje. 30 000 km, 14 šalių! Ką pasiekė elektrinis „Nissan“ (Foto, Video)  (2)

„Nissan Ariya“ elektromobilis per 10 mėnesių įveikė apie 30 000 km ir aplankė 14 pasaulio šalių. Sunkiai kelionei krosoveris buvo patobulintas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujasis „Nissan Ariya“ užbaigė sunkų žygdarbį. Elektrinis krosoveris pirmą kartą pasaulyje nuvažiavo iš magnetinio Šiaurės ašigalio į geografinį Pietų ašigalį Antarktidoje. Apie tai pranešama oficialioje „Nissan“ svetainėje.

Sunkią kelionę padarė britų keliautojai Chrisas ir Julia Ramsay. Jie startavo šių metų vasarį ir kelyje išbuvo 10 mėnesių. Per šį laiką jie įveikė maždaug 30 000 km ir aplankė 14 pasaulio šalių.

Jie 10 mėnesių, 30 000 km nuotykį, prasidėjo užšalusioje Arkties jūroje prie 1823 m. magnetinio Šiaurės ašigalio. Britų pora keliavo įvairiomis Šiaurės, Centrinės ir Pietų Amerikos vietovėmis ir sąlygomis, prieš atsargiai įveikiant atokiausią planetos žemyną – Antarktidą, pakeliui į Pietų ašigalį. Tai pirmas kartas, kai bet kuris automobilis, jau nekalbant apie elektromobilį, įveikė tokią kelionę.

 

Prieš kelionę krosoveris buvo patobulintas. „Nissan Ariya“ paruošė gerai žinoma Islandijos studija „Arctic Trucks“ , kurios specializacija – visureigiai.

„Nissan Ariya“ elektromobilyje buvo sumontuotos didžiulės 39 colių „BF Goodrich“ visureigių padangos, dėl kurių reikėjo padidinti ratų arkas. Taip pat atsirado stogo bagažinė ir dugno apsauga, padidinta automobilio prošvaisa.

 

 

Salone įrengtas kompaktiškas kavos virimo aparatas ir meteorologinė stotis. Keliautojai taip pat aprūpino automobilį nedideliu dronu, skirtu žvalgyti vietovę. Akumuliatoriui įkrauti buvo naudojamos sulankstomos saulės baterijos ir mobilus vėjo generatorius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(3)
(3)

Komentarai (2)