Žlugo revoliucinė technologija. Ištaškyta šimtai milijonų. Kas nutiko su „Hyperloop One“  (4)

Žurnalistų teigimu, per darbo metus didelio masto „Hyperloop“ linija nebuvo pastatyta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Hyperloop One“ stabdo veiklą po nesėkmingo bandymo sukelti naują transporto revoliuciją. Apie tai rašo „Bloomberg“.

„Bloomberg“ teigimu, įmonė parduoda turtą, įskaitant bandymų aikštelę ir įrangą, ir atleidžia likusius darbuotojus. Los Andželo biuras jau uždarytas, o darbuotojai, kuriems pavesta prižiūrėti turto pardavimą, išeis iš įmonės 2023 m. gruodžio 31 d. 2022 metų pradžioje įmonėje dirbo daugiau nei 200 žmonių.

Ši futuristinė transporto įmonė, žinoma kaip technologijų startuolis, ketino tiesti vamzdžių (tunelių) linijas, kad keleiviai ir kroviniai būtų gabenami iš miesto į miestą panašiu greičiu kaip lėktuvai.

Ši idėja sužavėjo daugelio vaizduotę nuo pat įmonės įkūrimo 2014 m., praėjus metams po to, kai Elonas Muskas paskelbė savo „Hyperloop“ technologijos viziją.

Nuo pat įkūrimo 2014 m., „Hyperloop One“ surinko 450 milijonų dolerių investicijų. Buvo įrengta nedidelė bandymų trasa netoli Las Vegaso nuosavų transporto technologijų plėtrai.

Kurį laiką, po Richardo Bransono „Virgin“ investicijų, įmonė tapo žinoma kaip „Virgin Hyperloop One“. Tačiau vėliau „Virgin“ panaikino savo prekės ženklą, nes startuolis 2022 m. nusprendė sutelkti dėmesį į prekių, o ne žmonių gabenimą.

 

Šiandien „Hyperloop One“ vis dar remia konglomeratas „DP World“, kuris įsikūręs Dubajuje ir turi kontrolinį akcijų paketą. Todėl, „Bloomberg“ teigimu, po jos uždarymo galinti likti įmonės intelektinė nuosavybė bus perduota „DP World“.

Tuo pačiu metu per įmonės darbo metus nebuvo pastatyta didelės apimties hiperkilpa.

Anot agentūros, Elonas Muskas taip pat reklamavo šią technologiją pastatydamas bandomąją trasą, kuri nuo to laiko buvo nugriauta. Jis taip pat įkūrė „Boring Co.“ – „Hyperloop“ vamzdžių tiesimo technologijų įmonę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(6)
(8)

Komentarai (4)