Tai darote kaskart išlipdami iš automobilio - ar žinote, kad taip kasmet sužeidžiami tūkstančiai žmonių?  (1)

„Ford“ bandys sumažinti specifinių avarijų skaičių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kasmet tūkstančiai žmonių pasaulyje sužeidžiami, kai automobilių vairuotojai ir keleiviai neatsargiai atidaro dureles. Vien Anglijoje, Velse ir Škotijoje taip kasmet sužeidžiama bent 500 žmonių. Tikrasis skaičius neabejotinai yra daug didesnis, bet daug tokių incidentų nepatenka į statistikos eilutes, nes niekas nekviečia policijos. Beveik neabejojama, kad ateityje tokių nelaimingų atsitikimų skaičius didės, o ir rimtų sužeidimų bus vis daugiau.

Vis daugiau žmonių kraustosi į miestus, miestuose vis dažniau šalia pastatytų automobilių važinėja itin greitos transporto priemonės - elektriniai paspirtukai ir dviračiai. Į tokias avarijas dažnai patenka kurjeriai, kurie skuba pristatyti siuntas ar maistą. Taigi, „Ford“ nusprendė bent jau pabandyti sumažinti tokių nelaimingų atsitikimų riziką.

Naujas „Ford Transit Custom“ turi naują indikatorių, kuris perspėja vairuotoją ar keleivį, kad atidaryti dureles pavojinga. Sistema naudoja radarą ir kitus jutiklius, kurie nustato, kad prie automobilio artėja bent 7 km/val. greičiu važiuojantis eismo dalyvis. Jei dureles atidaryti pavojinga, ant veidrodėlio ir prietaisų skydelyje užsidega perspėjimo signalas, pasigirsta garsinis perspėjimas. Sistema veikia abiejose automobilio pusėse. Ateityje ji paplis ir po kitus „Ford“ modelius. Žinoma, dureles atidaryti įmanoma, jos nėra užrakinamos - sistema tiesiog veržia žmones būti atidesniems, įvertinti situaciją.

 

Tiesa, reikia priminti, kad ir patys galite sumažinti tokių avarijų riziką. Nyderlandų gyventojai, kurių šalyje dviratis yra labai populiari transporto priemonė, automobilių vairuotojams ir keleiviams pataria dureles atidaryti priešinga ranka. Tai yra, išlipdami į kairę dureles turėtume atverti dešine ranka. Tai tarsi verčia pažiūrėti per petį, ar niekas neartėja prie automobilio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(13)
(1)
(12)

Komentarai (1)