Be ličio! Kinijoje pristatytas pirmasis pasaulyje elektromobilis su naujoviška baterija (Foto)  ()

Slypi ir „Volkswagen“ pėdsakas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinijoje pristatytas naujasis elektromobilis „JAC Yiwei EV“. Kompaktiškas elektromobilis bus pirmasis pasaulyje serijinis modelis su natrio baterija. Apie tai praneša „Car News China“.

Elektromobilis „Yiwei“ pagamintas „EVAC Sehol E10X“ modelio pagrindu. Tai kompaktiškas A klasės miesto hečbekas, kurio ilgis – 3,65 m, o ratų bazė – 2,39 m. „JAC Yiwei EV“ nuo donorinio modelio skiriasi šiek tiek pakeistu priekinės dalies dizainu.

Salone yra virtualus prietaisų skydelis ir jutiklinis ekranas. Į bazinę įrangą įeina oro kondicionierius, o įdomiausia – beraktė prieiga, pastovaus greičio palaikymo sistema ir belaidis išmaniųjų telefonų įkrovimas.

Variklio galia – 30,5 kW, ​​o maksimalus greitis – 102 km/val. „JAC Yiwei EV“ natrio akumuliatoriaus talpa yra 25 kWh, o tai užtikrina 252 km atstumą. Įkrovimas greituoju režimu iki 80 % užtrunka 20 minučių.

 

Pagrindinis tokios baterijos privalumas – maža kaina, nes natris yra 50 kartų pigesnis nei litis. Natrio (arba natrio jonų) akumuliatoriai yra mažiau patvarūs, bet ne per jautrūs šalčiui ir visiškam išsikrovimui iki 0 %.

JAC toliau kurs natrio baterijas ir netrukus jomis aprūpins „Yiwei 3“ modelį. Jų gali atsirasti ir nebrangiuose „Volkswagen“ elektromobiliuose, nes Vokietijos koncernui priklauso 50 % JAC akcijų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(52)
(3)
(49)

Komentarai ()