„Tesla“ pardavė rekordinį kiekį automobilių, bet nebuvo populiariausia pasaulyje. Kas ją aplenkė  ()

„Tesla“ paskelbė, kad per paskutinį metų ketvirtį pateikė pirkėjams rekordinį skaičių – 484,5 tūkstančio – automobilių ir įvykdė savo metų planus, tačiau „Tesla“ nebuvo populiariausia elektromobilių gamintoja pasaulyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Paskutinį ketvirtį ją aplenkė Kinijos BYD, kuri pardavė net 526 tūkst. elektra varomų mašinų.

Kaip pranešama „Žinių radijo“ laidoje „Piko minutės“, „Tesla“ savininkas Elonas Muskas metų pradžioje buvo dar optimistiškesnis. Jis teigė, kad „Tesla“ perduos 2 milijonus mašinų, o pasisekė parduoti 200 tūkst. automobilių mažiau.

Beje, skaičiuojant visų metų rezultatus, „Tesla“ yra nugalėtoja. Antroje vietoje likęs BYD koncernas perdavė kiek daugiau nei 1,5 mln. elektromobilių.

Dėl „Teslos“ sėkmės, jos akcijos per 2023 metus pabrango du kartus, tačiau naujieji drakono metai tikslai nebus labai lengvi. Net 2-iems mln. anksčiau perduotų automobilių, „Tesla“ turės įvesti naujas saugumo priemones.

Jungtinių Amerikos Valstijų federalinės valdžios institucijos pripažino, kad „Tesla“ automobiliuose naudojamo autopiloto funkcija yra nesaugi.

Kaip rašo nepriklausoma organizacija „Consumer Reports“, kompanijos įvestos saugumo priemonės buvo nepakankamos.

 

„Tesla“ išleido atnaujintą programinę įrangą, kurioje įvedė keletą saugumo funkcijų. Bet, anot „Consumer Reports“, jos neveikia deramai ir reikės papildomų priemonių.

Analitikai sako, kad norint išlaikyti prekybos apimtis, teks įvesti papildomų nuolaidų automobiliams, nes daugelyje šalių mažinamos kompensacijos už naujus elektromobilius, o tai skaudžiai kerta per pardavimus. Kol kas šių žinių „Tesla“ niekaip nekomentavo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Žinių Radijas
(1)
(1)
(0)

Komentarai ()