Pietų Korėjos inžinieriai pristatė išradimą, kurio vairuotojai laukė jau ilgai – ar prigis tokia naujovė? (Video)  ()

Tiems žmonėms, kuriems sunkiai sekasi parkuotis, išeitį gali pasiūlyti „Hyundai Mobis“ sukurtas elektrinio automobilio „Mobion“ konceptas, primenantis vaikščiojantį krabą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-01-17 Pietų Korėjos inžinieriai pristatė išradimą, kurio vairuotojai laukė jau ilgai – ar prigis tokia naujovė? (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Mobius“ puikiai tinka įvažiuoti į ankštas stovėjimo vietas, atlikti 360 laipsnių apsisukimus ar važiuojant įstrižai kirsti eismo juostas – jame įdiegta naujoviška „e-Corner“ sistema visiems keturiems automobilio ratams leidžia suktis ir judėti nepriklausomai, todėl automobilis gali atlikti beveik bet kokį manevrą – judėti šonu kaip krabas, važiuoti įstrižai ar apsisukti ratu.

CES 2024 parodoje debiutavusi technologija leidžia visiškai lengvai šonu įvažiuoti į parkavimosi vietą. „Hyundai Motor Group“ priklausanti įmonė „Hyundai Mobis“ savo „vaikščiojančio krabo“ technologiją tobulina jau kelerius metus, tačiau CES parodoje ją demonstruoja pirmą kartą. Ar lengva vairuoti tokį automobilį? Panašu, kad ne, sako „Hyundai Mobis“ viceprezidentas ir pažangiosios inžinerijos vadovas Lee Seung-hwanas.

„Taip, iš tikrųjų vairuoti tokį automobilį yra labai sudėtinga, nes tai labai ypatingi judesiai, ir automobilis juda kitaip, nei įprasta mašina, dabartinė mašina. Bet manau, kad jei... jei šią technologiją bus galima sujungti su autonominio vairavimo technologijomis, nemanau, kad reikės specialiai mokytis vairuoti“, – sakė „Hyundai Mobis“ viceprezidentas ir pažangiosios inžinerijos vadovas Lee Seung-hwanas

 

„Ši technologija leidžia automobiliui šonu įvažiuoti į parkavimosi vietą ar judėti įstrižai, keičiant eimo juostas. Taigi, galite įsivaizduoti, kad ši technologija leidžia automobiliui judėti labai, labai laisvai“, – teigė jis.

Šios sistemos demonstravimas CES parodoje pritraukė minias žmonių.

„Manau, kad pats bjauriausias dalykas, kai privažiuoji prie „McDonald`s“ ir sustoji per toli nuo langelio. Tuomet turi siekti per tą nepatogų atstumą, kad paduotum jiems pinigus ir pasiimtum maistą, beveik išliedamas savo gėrimą. Dabar to daryti nebereikės, nes krabo žingsniu galėsi arčiau pasislinkti prie langelio“, – teigė 29 metų technologijų entuziastas iš Las Vegaso Fabianas Akhavanas.

 

„Taip, parkuojantis tai yra nepakartojama. Turiu galvoje, kad man pačiam nekyla problemų dėl parkavimo, tačiau kam nors, pavyzdžiui, mano žmonai, toks dalykas patiktų. Taigi, taip, tam tikriems žmonėms tai bus itin efektyvu“, – sakė 65 metų Antonio Fonseca iš Naujojo Džersio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(14)
(0)
(14)

Komentarai ()