Surinkta tik 170. Totali „Lada“ katastrofa. Kas nutiko su naujausiu modeliu  ()

Naujasis „Lada X-Cross 5“ yra tiksli „FAW Bestune T77“ kopija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinijos automobilių gamintojas atsisakė tiekti „AvtoVAZ“ automobilių surinkimui skirtus komponentus, nes baiminasi antrinių sankcijų.

Reklamuotas „Lada X-Cross 5“ projektas buvo uždarytas. Žlugo Rusjos bandymas masiškai gaminti Kinijos krosoverį FAW su „Lada“ prekės ženklu – buvo pagaminta tik 170 automobilių. Apie tai praneša „Motor“ svetainė.

Apsnigti „Lada X-Cross 5“ krosoveriai dabar stovi lauke Sankt Peterburgo surinkimo gamyklos – buvusios „Nissan“ gamyklos, kuri buvo neveikianti nuo 2022 m. ir buvo parduota už 1 eurą – stovėjimo aikštelėje.

Šie „Lada X-Cross 5“ niekada nepasirodys rinkoje – jie buvo parduoti kelių įmonių iš Maskvos ir Toljačio įmonių parkams. Daugiau modelio išleisti neplanuojama ir visi paminėjimai apie jį jau dingo iš „Lada“ svetainės.

 

Faktas yra tas, kad Kinijos koncernas FAW nusprendė pasitraukti iš projekto po JAV įvestų sankcijų „AvtoVAZ“ – kinai bijo antrinių sankcijų ir nusprendė nerizikuoti. FAW nustojo tiekti automobilių surinkimo komponentus į Rusijos Federaciją.

Naujasis „Lada X-Cross 5“ yra tiksli kiniško „FAW Bestune T77“ kopija. Pastebėtina, kad FAW logotipas ant vairo liko krosoverių salone, nes jo pakeisti nepavyko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(50)
(1)
(49)

Komentarai ()

Susijusios žymos: