„Volkswagen“ atnaujino „T-Cross“ – populiarųjį kompaktišką SUV jau galima įsigyti Lietuvoje  ()

2019 metais debiutavęs „T-Cross“ modelis sulaukė išskirtinės sėkmės – nuo to laiko vien Baltijos šalyse buvo parduoti 5437 automobiliai. Lietuvoje jau galima įsigyti ir naujausią šio kompaktiško „Volkswagen“ SUV versiją. „T-Cross“ visureigis buvo iš pagrindų atnaujintas – išorės dizainas tapo aštresnis, interjere pritaikytos aukštesnės kokybės medžiagos, įrengta naujos kartos multimedijos sistema ir pirmą kartą sumontuoti nauji LED priekiniai bei galiniai žibintai. Be to, naujajam „T-Cross“ nuo šiol papildomai siūlomi „IQ.Light“ LED matricos žibintai, suteikiantys dar daugiau užtikrintumo vairuojant naktį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„2023-aisiais Baltijos šalyse iš viso parduoti 2171 kompaktiški SUV, „Volkswagen“ užsitikrino antrąją vietą šiame segmente. Tokią sėkmę lėmė populiariausių „Volkswagen“ kompaktiškų SUV modelių – „T-Cross“, „T-Roc“ ir „Taigo“ – pardavimai. Per metus vien Lietuvoje buvo parduota 1035 šių trijų pavadinimų automobilių.

„T-Cross“ tapo rimtu šio segmento žaidėju. Praėjusiais metais Baltijos šalyse šis krosoveris įsitvirtino populiariausiųjų penketuke – iš viso buvo parduoti 1175 automobiliai, iš jų 638 – Lietuvoje. Tokia modelio paklausa rodo augantį „T-Cross“ populiarumą ir atspindi Baltijos šalių klientų pasitikėjimą „Volkswagen“ automobiliais“, – sako „Volkswagen“ prekės ženklo vadovas Baltijos šalims Justas Nekrošius. 

Trys ekonomiški varikliai

Lietuvoje naujasis „T-Cross“ siūlomas su trimis skirtingais turbinomis aprūpintais benzininiais TSI varikliais, išvystančiais atitinkamai 70 kW (95 AG), 85 kW (115 AG) arba 110 kW (150 AG) galią. Visi motorai gali būti komplektuojami su mechanine arba automatine pavarų dėže, todėl vairuotojai gali išsirinkti geriausiai jų poreikius atitinkantį variklio ir transmisijos derinį. Komplektuojant naująjį „T-Cross“, galimi trys skirtingi įrangos lygiai – „Life“, „Style“ ir „R-Line“.

Moderni išorė ir aukštos kokybės medžiagos

Iš išorės atnaujintas „T-Cross“ iš karto atpažįstamas pagal naują priekinės ir galinės dalies dizainą, kuriame labiausiai pastebimi pirmą kartą šiam modeliui pritaikyti nauji LED priekiniai žibintai su diodų dienos šviesomis ir LED galinių žibintų segmentai. Naujos kartos LED žibintai įtraukti į „Life“ ir „R-Line“ komplektacijų standartinę įrangą. „Style“ įrangos modeliai standartiškai komplektuojami su „IQ.Light“ LED matricos priekiniais žibintais.

 

Žvelgiant į interjerą, svarbiausia naujiena – visiškai pakeistas „T-Cross“ prietaisų skydelis. Be to, kaip ir didesniuose „Volkswagen“ modeliuose prietaisų skydelis aptrauktas minkštesniais apmušalais, o visų paviršių apdailai naudojamos aukštesnės kokybės medžiagos.

Gausi standartinė įranga

Iš pagrindų atnaujintame baziniame „T-Cross“ modelyje dabar diegiama tokia įranga, kaip naujos kartos LED priekiniai žibintai, nauji galiniai LED žibintai, dinaminis kelio ženklų atpažinimas, skaitmeninis prietaisų skydelis su 20,3 cm įstrižainės ekranu, nuo centrinės konsolės atskirtas 20,3 cm įstrižainės multimedijos sistemos ekranas ir C tipo USB jungtys. Į standartinės įrangos sąrašą taip pat įtrauktos ir pažangios vairavimo pagalbos – autonominis avarinis stabdymas, eismo juostos palaikymas ir parkavimo jutikliai priekyje bei gale. 

 

Išskirtinė erdvė ir universalumas

Gerai suplanuotame „T-Cross“ salone vietos užteks penkiems keleiviams. Iki 140 mm pastumiamos galinės sėdynės leidžia padidinti bagažinės erdvę, kuri vertinant pagal kompaktinių SUV standartus ir taip yra išskirtinai didelė. „T-Cross“ bagažinės talpa kraunant iki galinių sėdynių viršaus siekia nuo 385 iki 455 l. Nulenkus galines sėdynes gaunamas lygus paviršius, o krovinių skyriaus erdvė padidėja iki 1281 l.

Didesnė leidžiama apkrova – daugiau laisvės

„Volkswagen“ papildomais 20 kg padidino maksimalią leidžiamą „T-Cross“ vilkimo kablio apkrovą, kuri dabar siekia 75 kg. Toks papildomas pajėgumas leis su naujuoju „T-Cross“ vilki sunkesnes priekabas. Be to, didesnė maksimali apkrova leis užkrauti sunkesnį krovinį ant laikiklių, kurie montuojami ant rutulinės kablio jungties. Šis patobulinimas yra itin svarbus norintiems vežti elektrinius dviračius. 

 

„Volkswagen“ visureigiai – populiariausi Europoje

„Automotive News Europe“ duomenimis, 2023 metais „Volkswagen“ užtikrintai pirmavo Europos SUV modelių rinkoje. Mažų, kompaktiškų ir vidutinio dydžio miesto visureigių segmentuose perkamiausi buvo „T-Roc“, „Tiguan“ ir ID.4 modeliai, kurie įtvirtino „Volkswagen“ dominavimą populiariausiose SUV kategorijose. Praėjusių metų rezultatai patvirtina „Volkswagen“ dominavimą Europos SUV rinkoje: net 8 iš 10 segmentų, kurių duomenys fiksuojami „Dataforce“ platformoje, perkamiausi buvo „Volkswagen“ modeliai.

Šiemet „Volkswagen“ mini 30 metų sukaktį nuo pirmojo automobilio pardavimo Lietuvoje, todėl dabar siūlo klientams populiariausius modelius už specialias šventines kainas ir su nemokama papildoma įranga.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(4)
(-4)

Komentarai ()

Susijusios žymos: