„24 val.“ Be ceremonijų. Ką darys Latvija su rusų automobiliais  ()

Kaip žinia, Latvija yra viena aktyviausių Ukrainos sąjungininkių, teikianti karinę ir politinę paramą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Latvijoje įsigaliojo naujos Kelių eismo įstatymo pataisos, suteikiančios teisę konfiskuoti automobilius su rusiškais numeriais.

Dabar Rusijoje registruoti automobiliai Latvijoje gali būti tik kertantys šalį tranzitu ir tik vieną kartą. Norint įvažiuoti į šalį, reikia pateikti informaciją apie transporto priemonę, vairuotoją ir laiką, per kurį automobilis bus šalyje – šis laikotarpis neturėtų viršyti 24 valandų, skelbia „Delfi“.

Jeigu automobilis nėra registruotas Latvijoje, per nustatytą terminą neišvažiuoja iš šalies ir nustatomas neteisėtas jo naudojimas, Latvijos institucijos turi teisę konfiskuoti automobilį.

Taip pat planuojama įvesti baudas nuo 750 iki 2000 eurų už neteisėtą automobilio rusiškais numeriais naudojimą. Konfiskuoti automobiliai bus perduoti Ukrainai.

Kaip žinia, Latvija yra viena aktyviausių Ukrainos sąjungininkių, teikianti karinę ir politinę paramą.

 

2023 metų vasarį Latvijos parlamentas vienbalsiai priėmė Ukrainos civilių gyventojų rėmimo įstatymo pakeitimus, leidžiančius valstybės konfiskuotas transporto priemones perduoti Ukrainos vyriausybės nuosavybėn. Šis sprendimas leido Ukrainai perduoti konfiskuotus neblaivių vairuotojų automobilius, įskaitant parlamentui priklausantį turtą.

Iš viso Latvija Ukrainai jau perdavė 271 iš neblaivių vairuotojų konfiskuotą automobilį, kurių vertė iki 2023 metų gruodžio vidurio siekė beveik 1 mln. eurų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(32)
(1)
(31)

Komentarai ()