Nustebino. Amerikiečiai atliko vairuotojų apklausą: štai kokius automobilius jie įvardijo kaip patikimiausius  (2)

Jungtinių Amerikos Valstijų analitinė kompanija „J.D. Power“ šių metų pradžioje paskelbė automobilių patikimumo sąrašą pagal tai, kaip jie atitinka vartotojų lūkesčius, pranešama „Žinių radijo“ laidoje „Piko minutės“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmas dvi reitingo vietas užėmė „Toyota“ ir „Lexus“. Tai nieko pernelyg nestebina, nes šis Japonijos koncernas nuolat yra patikimumo viršūnėse.

Nustebino kitas faktas – kaip parodė tyrimas, elektra varomi automobiliai neatitinka pirkėjų lūkesčių taip, kaip atitinka automobiliai su vidaus degimo varikliais.

„J.D Power“ analogiškus tyrimus atlieka jau daugiau kaip 30 metų ir savo tyrimo metodiką nuolat tobulina. Paskutinį kartą ji buvo pakeista prieš dvejus metus. Čia numatyti 184 potencialūs probleminiai taškai, kurie suskirstyti į 10 skirtingų kategorijų.

Naujasis tyrimas buvo vykdomas nuo praėjusių metų rugpjūčio iki lapkričio ir jame dalyvavo daugiau kaip 30 tūkstančių vairuotojų, kurie turi ne senesnius negu trejų metų amžiaus automobilius. Apklausos dalyviai turėjo pažymėti problemas ir trūkumus, su kuriais susidūrė nuo automobilio pirkimo.

Pagal gautus rezultatus sudaromas vieno ar kito automobilių gamintojo patikimumo reitingas, skaičiuojant pagal 100-tą nusiskundimų, 100-ui automobilių. Kuo mažesnis nusiskundimų skaičius, tuo geresnis reitingas.

[PAPILDYMAS rekordine kaina+Vokietija] Geriausios kainos „Xiaomi“ robotas su flagmanų galimybėmis - paskutiniai vienetai (Video, „Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 3C“)
4367 1

Labai gera kaina

Iš Vokietijos

Ribotas kiekis

Puikios savybės ir galimybės

Išsamiau

Tyrimas buvo atliekamas Amerikos rinkoje, tačiau nemaža dalimi tinka ir mums – europiečiams.

Jis parodė, kad pirkėjų išsakytų problemų ir trūkumų skaičius, palyginus su praėjusiais metais, padidėjo ir beveik pasiekė 200-us nusiskundimų 100-ui automobilių, tai yra, vienai mašinai vidutiniškai teko beveik du nusiskundimai.

„Lexus“ šioje apklausoje laimi jau antrus metus iš eilės. Prieš trejus metus pirmoje vietoje dar buvo „Kia“, bet šiemet ji smuko iki aštuntos vietos.

„Hyundai“ prieš dvejus metus buvo trečia, tačiau šiemet šios markės automobilių patikimumo reitingas sumažėjo drastiškai – nukrito net iki 13-os pozicijos. Iš viso buvo reitinguoti 29 automobilių gamintojai.

Reitinge smarkiai nukrito „Ford“ bei „Volkswagen“, tuo tarpu „Mini“ atvirkščiai – ankstesniais metais buvusi patikimumo lentelės antroje pusėje, jau antrus metus iš eilės patenka tarp penkių geriausių gamintojų.

 

Pagal automobilių tipą, pirkėjų lūkesčius geriausiai atitinka modeliai su benzininiais varikliais. Jų reitingas yra 187. O elektra varomos mašinos vidutiniškai turi 256 balus, tai – labai prastas rezultatas.

Tai labai stebina, nes elektromobiliai turi mažiau techninių bėdų, mažiau mechaninių detalių, kurios linkusios sugesti.

Dažniausia nusiskundimų priežastis yra elektroninės pagalbos ir komforto sistemos. Pavyzdžiui, daugiausiai vairuotojų skundžiasi, kad sunku prisijungti savo išmaniuosius telefonus prie automobilių.

Vienas dažniausių nusiskundimų yra įvairių elektroninių sistemų pypsėjimai ir perspėjimai dėl skirtingų dalykų – nuo neprisegto saugos diržo iki pernelyg artimos kliūties ar žemos oro temperatūros. Pirkėjai teigė, kad tikėjosi priprasti prie pypsėjimų, tačiau vėliau jie tik dar labiau dirgino vartotojus.

 

Patikimiausių, jeigu atmesime tuos gamintojus, kurie prieinami tik Amerikos rinkoje, reitingas atrodo taip: „Lexus“, „Toyota“, „Chevrolet“, „Mini“, „Porsche“, „Mazda“ ir „Kia“.

O penki patys nepatikimiausi gamintojai: „Volvo“, „Volkswagen“, „Land Rover“, „Audi“ ir „Chrysler“, kuris yra pats nepatikimiausias ir sulaukia daugiausiai vairuotojų skundų.

Amerikiečių „Tesla“ į tyrimą nebuvo įtraukta, nes nesurinko būtino minimalaus kiekio automobilių. Objektyvumo vardan, tyrėjai į tyrimo išvadas neįtraukė automobilių, kurių nėra pakankamai daug, kad susidarytų objektyvus rezultatas.

Nepaisant to, iš apklausos rezultatų matyti, kad jeigu „Tesla“ būtų kvalifikuota, ji būtų atsidūrusi pačių nepatikimiausių gamintojų penketuke.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Žinių Radijas
(23)
(4)
(19)

Komentarai (2)