[ŽT] Vairo nėra! Jau veža keleivius! Kas futuristiško pasirodė Lenkijos gatvėse (Foto, Video)  ()

Elektrinis autonominis autobusas „Blees BB-1“ gali vežti 15 keleivių ir vienu įkrovimu gali nuvažiuoti 200 km. Jis gali atpažinti kitus eismo dalyvius ir įsiminti maršrutą.


Blees BB-1
Blees BB-1
© Miasto Katowice | https://twitter.com/miasto_katowice/status/1718990453838606846

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkijoje pradėjo kursuoti autonominiai keleiviniai autobusai. Pirmiausia jie kelis mėnesius buvo bandomi be keleivių, o balandžio 26 dieną Katovicų mieste buvo paleistas pirmasis keleivinis maršrutas. Apie tai rašo „Katowice24“.

Tik 16,73€ už 4 vnt! Bluetooth pakabukas-ieškiklis. Nuostabus daiktas keliaujant, sekant savo daiktus ir augintinius
1876

Puiki kaina

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Labai šaunių savybių, galima naudoti ištisus metus

Išsamiau

Maršrutu kursuoja „Blees BB-1“ elektriniai autobusai. Jie keleivius veš darbo dienomis nuo 8 iki 16 val. Maršruto ilgis 2 km. Priklausomai nuo krypties, autobusas sustos trijose ar keturiose stotelėse.

 

Autobusai maršrutu važiuos visiškai autonominiu režimu, tačiau kabinoje liks vairuotojas-operatorius, kuris esant reikalui galės perimti valdymą. Taip yra dėl to, kad Katovicų parkuose yra daug dviratininkų ir riedutininkų.

 

Bandomasis „Blees BB-1“ važiavimas su trumpomis pertraukomis tęsis iki birželio 3 d. Po to miesto valdžia spręs, ar palikti maršrutą.

Autonominį autobusą BB-1 sukūrė Lenkijos bendrovė „Blees“. Jis gali vežti 15 keleivių ir gali išvystyti iki 25 km/val greitį. 58 kWh baterija užtikrina 200 km atstumą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(1)
(4)

Komentarai ()