7 punktai, pagal kuriuos policininkai galės panaikinti techninės apžiūros galiojimą  (31)

Transporto priemonėms, kurios neatitinka tam tikrų techninių reikalavimų ir kelia grėsmę eismo saugumui, privalomosios techninės apžiūros dokumentų galiojimą turės teisę panaikinti policijos ir Valstybinės kelių transporto inspekcijos pareigūnai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2014-04-25 7 punktai, pagal kuriuos policininkai galės panaikinti techninės apžiūros galiojimą  (31)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Parengtas transporto priemonių, kurios neatitinka techninių reikalavimų ir kelia grėsmę eismo saugumui, privalomosios techninės apžiūros dokumentų galiojimo panaikinimo tvarkos aprašo projektas, skelbia Valstybinė kelių transporto inspekcija prie susisiekimo ministerijos.

Šiame apraše nustatyta, kad transporto priemonėms, neatitinkančioms techninių reikalavimų ir keliančioms grėsmę eismo saugumui, privalomosios techninės apžiūros dokumentų galiojimą turės teisę panaikinti policijos ir Valstybinės kelių transporto inspekcijos pareigūnai. Šių institucijų pareigūnams yra suteikta teisė keliuose tikrinti kelių transporto priemonių techninę būklę.

Remiantis projektu, transporto priemonės privalomosios techninės apžiūros dokumentų galiojimas bus panaikinamas, jei:

  1. Neveikia pagrindinis stabdis (vairuotojas juo negali sustabdyti transporto priemonės);
  2. Neveikia vairo mechanizmas (vairuotojas negali juo valdyti transporto priemonės);
  3. Netvarkingas transporto priemonės ir priekabos sukabinimo įtaisas;
  4. Lyjant, sningant arba esant rūkui vairuotojo pusėje neveikia stiklo valytuvas;
  5. Tamsiuoju paros metu arba esant blogam matomumui, nedega joks (artimosios, rūko, tolimosios šviesos) priekinis kairysis žibintas, o sugedus bent vienam galiniam gabarito žibintui, neveikia avarinė šviesos signalizacija arba transporto priemonės gale nėra pritvirtinto avarinio sustojimo ženklo;
  6. Transporto priemonės stiklų, patenkančių į priekinį 180° vairuotojo matymo lauką, šviesos laidumas mažesnis negu nustatyta Techniniuose reikalavimuose;
  7. Žiemos sezono metu automobilis, kurio bendroji masė ne didesnė kaip 3,5 t, ir (ar) jo priekaba (jei priekaboje įrengti stabdžiai) eksploatuojamas su padangomis, kurios neskirtos važiuoti žiemą, transporto priemonė vasaros sezono metu eksploatuojama su dygliuotomis padangomis arba transporto priemonės protektoriaus rašto gylis mažesnis nei nustatyta Techniniuose reikalavimuose.

Aukščiau išvardinti reikalavimai numatyti Kelių eismo taisyklėse ir Techniniuose motorinių transporto priemonių ir jų priekabų reikalavimuose.

Inspekcija taip pat parengė tvarką, pagal kurią transporto priemonės savininkas arba valdytojas galės gauti ne ilgiau kaip vieną parą galiojantį leidimą nuvykti į transporto priemonių techninės apžiūros įmonę atlikti privalomąją techninę apžiūrą. Todėl tie asmenys, kurių transporto priemonei bus panaikintas privalomosios techninės apžiūros dokumentų galiojimas, pasirūpinę, kad transporto priemonė būtų techniškai tvarkinga, galės gauti leidimą nuvykti į transporto priemonių techninės apžiūros įmonę atlikti privalomąją techninę apžiūrą.

Inspekcija prašo visuomenės ir jai atstovaujančių organizacijų atstovų pastabas ir pasiūlymus dėl šio teisės akto projekto pateikti Lietuvos Respublikos Seimo Teisės aktų projektų informacinės sistemos Projektų registravimo posistemio (TAPIS) srityje „Pateikite pastabas ir pasiūlymus dėl šio teisės akto projekto“ iki 2014 m. gegužės 2 d.

Su šiuo teisės akto projektu galite susipažinti Inspekcijos svetainės skyriaus „Teisinė informacija“ srityje „Teisės aktų projektai“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(20)
(0)
(7)

Komentarai (31)