„Lada Kalina“ – mirtini spąstai katėms  (9)

Prieš kurį laiką pasklido žinia, kad „Lada Kalina“ automobiliai Rusijoje pamažu tampa kačiukų žudikais – mat katinai gali lengvai patekti į šių modelių variklio skyrių, o automobiliui pradėjus važiuoti neretai žūsta nuo besisukančių detalių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Lada“ konstruktoriai buvo raginami patobulinti savo automobilių konstrukciją taip, kad katės negalėtų taip lengvai ten patekti. Deja, turime blogų žinių – „Kalinos“ išliks priešiškos katėms, nes rusai atsisakė keisti automobilio konstrukciją.

Anot „Lada“ atstovų, toks konstrukcijos pakeitimas kainuotų pernelyg brangiai. Kaip „Lifenews“ informacijos agentūrai teigė „Lada“ atstovas spaudai, jie gamino automobilį atsižvelgdami į pėsčiųjų bei viduje esančių keleivių saugumą, tačiau Europos standartai jokių saugumo priemonių gyvūnams nenumato ir nereglamentuoja, todėl automobilio konstrukcijos keisti nesiruošiama. Tiesa, tuo pat metu neįvardijamas kompanijos atstovas paminėjo, kad kuriant ateities automobilių modelius į tai „Lada“ konstruktoriai galbūt ir atsižvelgs.

Į „Lada“ inžinierius kreipėsi Toljačio miesto gelbėtojų tarnyba, nes katės iš apačios lengvai patenka į „Kalina“ modelių variklio skyrių, o užvedus tokio automobilio variklį pagrindinis automobilio diržas dažnai mirtinai jas sužaloja. Negana to, įvykus tokiai nelaimei neretai tenka nuardyti nemažai detalių, kad automobilis galėtų toliau būti eksploatuojamas. Dažnai nutinka, kad variklio diržas po šio incidento nutrūksta ir automobilio savininkui tenka dar ir patuštinti kišenę nemažoms remonto išlaidoms.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Žinių Radijas
(6)
(9)
(-3)

Komentarai (9)

Susijusios žymos: