Naftos ešelonai iš Kentauro Alfos arba kodėl net pinigais aptekusiame Liuksemburge degalai kainuoja pigiau nei Lietuvoje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Darius Žižys 2015-07-21 13:38
Žaliavinės naftos kaina sudaro 10% kuro kainos Autorius veikiau bangas sukelt nori nei pateikti objektyvų vertinimą. Minusas
immortallt 2015-07-21 13:45
1) Latvijoje kuras buvo brangesnis 5 iš 6 mėnesių. 2) Su Kaukazu ar Rusija labai norisi lyginti? Palyginkit tada ir akcizus. Tiesa, reikia pripažinti, pastarojo mėnesio pokyčiai šiek tiek intrigą kelia, bet tai nieko ypatingai daug. Greičiausiai šiek tiek nuostolius nori pasidengti ir visi jau nori atsipūsti po itin mažų maržų periodo.
laivius.laivėnas 2015-07-21 14:19
to pirmam ir antram komentatoriui. Jums ant galvos sysioja o jus sakot, kad lietutis lyja. Faina ar ne?
Darius Žižys 2015-07-21 14:25
Argumentai?
laivius.laivėnas 2015-07-21 14:35
Argumentai tokie, kad Norvegijoje ir Lietuvoje darbas uz paprastu kirviu nukirsta medi yra apmokamas labai skirtingai. Bet darbas atliekamas visiskai vienodas. Visa esme ekonomikoje ir kaip ji yra isbalansuota. Tai cia tik pvz. O jei rimciau - prekibininku nera ko kaltinti. Kalta yra valdzia ir vergiskas lietuvio paklusnumas. Kaip ir sakiau - sysioja ant galvos o visi rekia - lietutis lyja.
immortallt 2015-07-21 14:36
Na kuro neperku, tad jei ir myža ant galvos, tai tik tau. Kol kas jokių didelių ekstremumų nematau ir mėnesio kaina, tai ne tendencija.
laivius.laivėnas 2015-07-21 14:39
Na jei jus manot, kad kuro neperkat, tai neverta net diskutuoti. Mes visi perkam kura - kas tiesiogiai, kas netesiogiai per kitas prekes.
mnv 2015-07-21 14:42
Problema darbo efektyvume. Ir kai kalba apie efektyvumą, tai nereiškia, kad lietuvis nosi krapšto kol norvegas dirba. Tai reiškia, kad tavo atvejų norvegas mišką pratraukia su Bear C6, kol lietuviu brigada su shtiliais viena nuverčia ir apdoroja Tokie ir LT jau randasi, bet lėtai. Kitas dalykas, valdininkai už UAB'ų algas neatsakingi. Dauguma jų jas galėtų mokėti didesnes (toli gražu ne kaip Norvegijoje, bet...), kas išsiverstu į didesnį vartojimą, daugiau surinktų mokesčių ir galimybe TADA pakelti algas visokiems mokytojams, policininkams ir pnš.
laivius.laivėnas 2015-07-21 14:48
Ten buvo tik pavyzdys. As gi puikiai suprantu, kad niekas siais laikais medziu su kirviais nekerta. Esme - apmokejimas uz darba - vienoda pagal fizines sanaudas darba.
Darius Žižys 2015-07-21 14:52
Tai ponas važiuokit į Norvegiją Ten buvo tik pavyzdys bet netikęs. Niekieno nedomina kaip labai stipriai stengėtės ar jėgų įdėjot į darbą, svarbu galutinis rezultatas, darbo efektyvumas ir jo kokybė.
Ropaul 2015-07-21 15:15
Praėjusią savaitę pyliausi dyzelino Estijoje 1,06 Eur/ltr. Bet važiuojant pro Parnu Statoile mačiau ir po 1,03.
laivius.laivėnas 2015-07-21 15:40
nematau reikalo toliau vesti diskusijas, tik sakau, kam meza ant galvos, o kam lietutis lyja.
Tomsonas1 2015-07-21 15:54
Pasakutinį kartą dyzeliną pigiausi po 1.044EUR. Čia su nuolaida Neste Kaune, Jonavos g. Taigi viskas priklauso kokias kainas ima straipsnio autorius.
Shinigami 2015-07-21 16:49
Krūva beprasmių skaičių. Butu daugiau naudos jei butu paanalizavęs kuro kainos sudedamąsias ir radęs kodėl tos kainos tokios didelės. http://www.saltinis.eu/ekonomika/benzin ... s-analize/
Katė 2015-07-21 18:15
Jonavos gatvėje yra Juozita, kuri seniai degalus pardavinėja po 1.02€. Tik eilės ten, visada eilės... O Neste netoli, tai bando konkuruoti kainomis, bet tik Jonavos gatvėje. Kitur Nestės prekiauja kaip visur, po ~1,17€. Daugiau tokių Juozitų atsirastų ir kuras visur atpigtų. Beje, laukiam Irano kortos, turėtų vėl stipriai atpigti nafta ir dujos. Eurovatnikai vėl rėks, jog dujas atpigino Klaipėdoje stovintis SDT. Bet protu toji stovykla neblizga.
Arns 2015-07-21 18:38
Iranas nelabai atpigins kuro kainas,net priešingai, gali jas pakelti. Taip, žaliavinės naftos jie turi, bet dėl sankcijų net normuodavo kurą. Taip pat nesivystė dideliais tempais automobilių pramonė. Pastaroji iš viso pasaulio pirmoji pradėjo džiaugtis produktų embargo atšaukimais. Tad ką turime, neabejotinai Irane naftos suvartojimas didės, o ji neturėdama savo pajėgumų importuos daugiau jau pagamintų degalų. Iki sankcijų už atominės jėgainės statybas, vos ne 50% kuro produktų turėdavo atsivežti.
technologas 2015-07-21 19:58
Jozitoje euras lygiai, tai nesupranta, kas čia ką tokiu atveju "rurina" :S
rwc 2015-07-21 23:10
Išvis straipsnis kažkoks tuščias, ne tik kad skaičiai parinkti tendencingai patogūs. Na, tai kur pateiktos dedamosios, paaiškinimai? Kur galutinių kainų dinamikos palyginimai? Mėnesio, ketvirčio, pusmečio vidurkių palyginimai, o ne šiaip „važiavau pro degalinės, kurioje be nuolaidų niekas neperka, švieslentę šįryt ir pakraupau“. Lietuvoje yra keista prekybos tradicija, kad nieko neapsimoka pirkti be akcijų ir nuolaidų, ypač kai kuriuose tinkluose. Ypač Statoile kaina švieslentėje visuomet keliais centais didesnė nei gretimoje degalinėje. Tai ir lyginkim kainas kur nors nedidelėje kaimo degalinėje, kurioje ir be auksinių nuolaidų kortelių pigiau nei Neste ar Statoile. Be to, mažos degalinės lanksčiau reaguoja į tiekėjo kainos pokyčius, nes užsisakinėja mažesniais kiekiais, be ilgalaikių sutarčių. immortallt pateikė gerą pavyzdį su Latvija. Patys jie neperdirba žaliavos, todėl 5 mėnesius buvo pas juos brangiau. Vieną mėnesį pigiau – nes neprivalo išlaikyti Mažeikių, kurie apdirba brangiau iš anksto prisipirktos žaliavos ir dabar, jei norėtų (šiuo momentu, kai žaliava nesvietiškai pigi!) dirbti nuostolingai, kad išlaikytų konkurencingas kainas. Toliau, jei lyginam su Lenkija – tai gal palyginkim akcizus? Lenkai vėluoja kelti akcizus ir už tai kasmet moka milijardines baudas ES. Rytų šalys apskritai juokingus akcizus laiko. Baltarusija – visai atskiras pasaulis. Einam dar toliau. Kokie Vakaruose automobilio taršos mokesčiai, kelių, ir kokie pas mus? Mes juos įskaičiuojame į benziną, ir iš jų tiesiame ir remontuojame kelius, statome tiltus, finansuojame savivaldybes, susimokame ES už taršos kvotas... Taip kad niekinis straipsnis, stiliuje „dangus griūva“.
Finalfour 2015-07-21 23:49
Labai graziai ir logiskai paaiskinta. Bet ateis kate ir prades miaukseti tai, ka teisnesa menkas intelektas. Emocijomis ir "tuo ka matau" paremti klyksmai visada neteisus. Salta logika visada teisi. Nors kartais ir nemaloni.
Shinigami 2015-07-22 06:41
Daugiau nei puse kuro kainos sudaro PVM + akcizas. Kita dali sudaro Taršos mokesčiai, pelno mokesčiai, mokesčiai mokami kartu su atlyginimais darbuotojams, naudingųjų išteklių mokestis. Visa tai eina valstybei. O kur dar naftos perdirbimas, transportavimas, degalinių išlaikymas, naftos išgavimas, naftos suradimas ir t.t.