Išradimas, kuris turėtų gelbėti motociklininkų gyvybes  (3)

Tyrimai parodė, kad klaidingai naudojamas motociklo posūkio signalas yra viena iš pagrindinių avarijų priežasčių. Tad, kompanija „Smart Turn System“ sugalvojo patobulinimą, kuris gali padėti išvengti kritinių klaidų kelyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Važinėjimasis motociklu yra labai įdomus užsiėmimas, bet kartu ir gana pavojingas. Dažnai net ir geriausios kūno apsaugos nepadeda išvengi rimtų sužalojimų incidento metu. Tad, gal verta pagalvoti, kaip užkirsti kelią pačiai avarijai, o ne jos padariniams?

Paliktas posūkio signalas dažnai suklaidina kitus eismo dalyvius ir sukelti avariją. Tačiau „Smart Turn System“ sukurta išmanioji posūkių sistema automatiškai nustato motociklo kryptį bei išjungia klaidinantį signalą, taip galimai apsaugodama motociklo vairuotoją nuo incidento.

Toks mažas prietaisas reaguoja į beveik kiekvieną manevrą. Tam yra pasitelkiami 300 skirtingų duomenų elementai. Jie padeda realiu laiku stebėti motociklo veiksmus ir užtikrinti tinkamo signalo panaudojimą kelyje.

Šis įrenginys yra gana paprastas, tačiau solidus. Jis naudoja pozicijos bei judesio jutiklius, kurie veikia kartu su mikroprocesoriumi, duodančiu komandas motociklo signalui.

Prietaisas šiuo metu kainuoja 110 JAV dolerių. Turbūt sutiksite, kad tai yra palyginti maža kaina už potencialiai išgelbėtas eismo dalyvių gyvybes.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(6)
(6)
(0)

Komentarai (3)