Neįtikėtinas motociklas su lėktuvo varikliu ir keisčiausiais ratais – sunku patikėti, kad jis važiuoja (Video)  ()

Nepraktiškas, iššaukiantis, tačiau visais atžvilgiais unikalus – toks yra šis vienetinis rankų darbo motociklas. Į žemę jis remiasi gigantiškais neįprastos konstrukcijos ratais be stebulių, o vairuotojas sėdi apžergęs riaumojantį 300 AG galios „Rolls-Royce“ lėktuvo variklį.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2018-08-17 Neįtikėtinas motociklas su lėktuvo varikliu ir keisčiausiais ratais – sunku patikėti, kad jis važiuoja (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Posūkiuose ši neįprasta transporto priemonė nėra itin stabili, tačiau įspūdis, kurį ji palieka gatvėje tai atperka.  „TMC Dumont“ pavadintas motociklas yra brazilo, buvusio „Formulės-1“ lenktynininko Tarso Marqueso inžinerinis kūrinys.

Duoklė garsiam aviatoriui

Pavadinime atiduodama duoklė jo tautiečiui, aviacijos pradininkui šalyje Albero Santosui-Dumontui. Patys brazilai tiki, kad jis su lėktuvu pakilo anksčiau nei tai Šiaurės Amerikoje padarė broliai Wrightai. Dėl tos pačios priežasties buvo pasirinktas „Rolls-Royce“ pagamintas didžiulis „Continental“ vienaeilis šešių cilindrų variklis.

„TMC Dumont“ motociklas video siužete

Jis buvo išimtas iš septintajame praėjusios amžiaus dešimtmetyje skraidžiusio lėktuvo ir kruopščiai nublizgintas. 

Ratai lankstosi stovint

300 AG galios užtektų bet kokiam motociklui, o žvelgiant į neįtikėtinus 36 colio skersmens ratus be stebulių, šis atrodo visiškai beprotiškai.  Pakabos svirtys sumontuotos apačioje ir sunku suprasti, kaip iš pažiūros nedidelį kontaktinį paviršių turinčios jungtys atlaiko nemažą svorį.

Vaizdo įraše taip pat galima matyti, kad motociklui stovint ratai šiek tiek vibruoja ir lankstosi. Išnaudoti visą turimą galią šiuo atveju tiesiog neįmanoma. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(9)
(7)
(2)

Komentarai ()