„Fiat“ pasiūlė „Renault“ susijungti: taptų trečia didžiausia automobilių gamybos grupe pasaulyje  (2)

Italijos-JAV autopramonės milžinas „Fiat Chrysler Automobiles“ (FCA), žinomas, be kita ko, tokiomis automobilių markėmis, kaip „Alfa Romeo“, „Jeep“ ir „Maserati“, siūlo prancūzų „Renault“ lygiomis teisėmis susijungti, taip sukuriant trečią didžiausią automobilių gamybos grupę pasaulyje, atsiliekančią tik nuo „Volkswagen“ ir „Toyota“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2019-05-30 „Fiat“ pasiūlė „Renault“ susijungti: taptų trečia didžiausia automobilių gamybos grupe pasaulyje  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bendra įmonė, kasmet parduodanti po 8,7 mln. automobilių, būtų „itin stipri pačiose svarbiausiose rinkose“, sakoma FCA pranešime.

Stipriausi FCA regionai yra Šiaurės ir Pietų Amerikos, o „Renault“ įsitvirtinęs Europoje. „Renault“ taip pat, per aljansą su japonų „Nissan“ ir „Mitsubishi“, yra užėmęs gana svarbią poziciją Azijos rinkose.

Pasak FCA, jei „Nissan“ ir „Mitsubishi“ pardavimai būtų įskaičiuojami į bendros įmonės pardavimų apimtis, FCA ir „Renault“ susijungimas leistų sukurti didžiausią pasaulio autopramonės grupę, kuri kasmet parduotų po 15 mln. transporto priemonių.

„Renault“ ir FCA taptų pasauliniu lyderiu elektra varomų automobilių technologijų, prabangių automobilių, visureigių, pikapų ir lengvųjų automobilių segmentuose“, - teigiama FCA pranešime.

FCA teigimu, dėl tokio didžiulio masto susijungimo nebūtų uždaryta jokių gamyklų. Atvirkščiai - verslo konsolidavimas leistų sukurti papildomai 5 mlrd. eurų apyvartos kasmet.

„Susijungimą taip pat skatina poreikis imtis ryžtingų sprendimų ir išnaudoti susidariusias galimybes mobilumo, elektrifikacijos ir autonominio vairavimo srityse“, – teigia FCA.

Savo ruožtu „Renault“ valdyba patvirtino gavusi FCA pasiūlymą, visgi kol kas jo nekomentuoja.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(4)
(1)
(3)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: