„Fiat Chrysler“ atsiėmė rinkas sudrebinusį siūlymą: naujo autopramonės milžino nebus  ()

Italijos-JAV autopramonės milžinas „Fiat Chrysler Automobiles“ (FCA), žinomas, be kita ko, tokiomis automobilių markėmis, kaip „Alfa Romeo“, „Jeep“ ir „Maserati“, atsiėmė rinkas sudrebinusį siūlymą prancūzų „Renault“ susijungti. Tokį sprendimą FCA priėmė dėl esą Prancūzijos politikų prieštaravimų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2019-06-12 „Fiat Chrysler“ atsiėmė rinkas sudrebinusį siūlymą: naujo autopramonės milžino nebus  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

FCA praeitą savaitę siūlė „Renault“ susijungti, taip sukuriant vieną didžiausių automobilių gamybos įmonių grupių pasaulyje. Šį planą palaikė investuotojai, o Prancūzijos vyriausybė, kuriai priklauso 15 proc. „Renault“ akcijų, taip pat uždegė projektui žalią šviesą, tačiau paragino neskubėti.

FCA į tai netruko sureaguoti ir iškart po valdybos posėdžio bendrovė išplatino pranešimą, kuriame teigiama, kad FCA yra įsitikinusi, kad siūlymas atneštų naudos visoms dalyvaujančios pusėms, tačiau esą politinė Prancūzijos aplinka neleido susijungimui įvykti.

„Tapo akivaizdu, kad politinės sąlygos Prancūzijoje šiuo metu neleidžia sėkmingai įgyvendinti tokio susijungimo“, – sakoma FCA pranešime.

Po informacijos apie žlugusį susijungimą „Renault“ akcijos Paryžiaus biržoje smuko beveik 7 proc.

Pasak naujienų agentūros AFP šaltinių, FCA atsitraukė nuo savo siūlymo dėl Prancūzijos finansų ministro Bruno Le Maire'o iškeltų reikalavimų neuždaryti jokių gamyklų ir išlaikyti „Renault“ aljansą su „Nissan“.

„Nauji Prancūzijos vyriausybės iškelti reikalavimai lėmė tai, kad susidarė ši visiems žalinga situacija“, – sakė informuotas AFP šaltinis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(2)
(0)
(2)

Komentarai ()

Susijusios žymos: