Rekordas jau krito? Internete pasirodė informacija apie triuškinantį „Tesla Model S“ pasirodymą Nurburgringe  ()

Internete paplito neoficiali informacija, kad „Tesla Model S“ Vokietijoje esančioje „Nurburgring“ trasoje pagerino visai neseniai „Porsche“ paskelbtą naujojo elektrinio „Taycan“ trasos įveikimo laiką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors „Teslos“ trasos įveikimo laiką rankiniu būdu matavo žurnalistas iš Vokietijos ir matavimo rezultatuose gali būti netikslumų, pranašumas prieš „Porsche“ aiškiai matomas.

Neoficialus „Tesla Model S“ trasos įveikimo laikas 7 minutės ir 23 sekundės. Tai beveik 20 sekundžių greičiau už „Taycan“ pasiektą 7 minučių ir 42 sekundžių rezultatą.

Užfiksuotas trasos, kitaip dar vadinamos „žaliuoju pragaru“, įveikimo laikas tikrai įspūdingas, turint omenyje tai, kad panašus trasos įveikimo laikas priklauso tokiems super automobiliams kaip „Ferrari Enzo“ ar „Pagani Zonda F Clubsport“.

Tiesa, trasoje važiavęs elektromobilis – atnaujinta, bet dar nepardavinėjama, jau legendiniu tapusio „Model S“ versija, turinti naują trijų elektros variklių sistemą, kuri turetų būti montuojama ir į „Model X“, bei kolkas dar tik Elono Musko pažadėtą „Roadster“ sportinį kupė.

„Porsche Taycan“, kuriuo buvo pasiektas trasos įveikimo laikas, taip pat buvo ne standartinė pardavimui skirta versija. Elektromobilis turėjo sumontuotus saugos lankus, o ar buvo atlikta daugiau modifikacijų „Porsche“ neatskleidžia.

Nors elektromobilių dinaminės savybės jau leistų konkuruoti su greičiausiais sportiniais automobiliais trasose, didžiausias iššūkis gamintojams vis dar išlieka pakankamo baterijų aušinimo užtikrinimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Justas Lengvinas
(53)
(17)
(36)

Komentarai ()