Inžinieriai sukūrė prieš 100 metų suprojektuoto motociklo dizainą  (6)

Beveik prieš 100 metų prancūzas dizaineris Georges Roy iš esmės peržiūrėjo klasikinio dviračio motociklo koncepciją, ir taip dienos šviesą išvydo Majestic.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai buvo visiškai nauja mašina su žemu šasi, kur kėbulas tebuvo kosmetinis variklio transmisijos, priekinio ir galino rato uždangalas. Kadangi vairo valdymo konfigūracija buvo neįprasta, buvo galima atsikratyti tradicinių šakių ir valdymo elementus sudėti korpuse.

Kai ši koncepcija buvo sumanyta, jos įkūnyti dar nebuvo įmanoma. Elektrinis motociklas Fuller 2029 Majestic tapo šiuolaikiniu Georgeso Roy'aus idėjų įgyvendinimu. Teksaso muziejaus Haas Moto užsakymu, futuristinio motociklo koncepciją sukūrė kompanijos Fuller Moto dizaineris Brianas Fulleris.

Panašiai, kaip ir pirmtakas, praktiškai visas Fuller 2029 Majestic „supakuotas“ į aerodinamišką aliuminio korpusą su centriniu vairo mechanizmu.

Visa kita – šiuolaikiškiausių technologijų produktas. Detalės iš titano – šasi, priekinis stabilizatoriaus svertas ir vairas pagaminti 3D spausdinimo metodu, o 23 colių „permatomi“ ratai be stipinų – iš monolitinio polikarbonato.

Elektrinė motociklo dalis – elektros variklis, akumuliatorius ir Zero Motorcycles FXS transmisija, suteikia motociklui 34 kW galią, 106 Nm sukimo momentą, maksimalų 135 km/h greitį ir 160 km vienu įkrovimu įveikiamą atstumą.

Fuller 2029 Majestic bus pristatytas Handbuilt Motorcycle Show – nuo 2014 metų veikiančiame motociklų salone, kur demonstruojami individualiai rankomis surinkti motociklai.


(42)
(5)
(37)

Komentarai (6)